Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Valentinomme on hyvässä kunnossa, iloinen ja reipas. Oikein oli rekiajelulla halukas menemään.
Karsintapisteitä on niukalti, siksipä se tuli karsituksi Kuopion 28.12 raveista. Vuoden alusta ilmoitetaan ja toivotaan mukaan pääsyä.

Menestystä vuodelle 2019!Valentinomme on hyvässä kunnossa, iloinen ja reipas. Oikein oli rekiajelulla halukas menemään. Karsintapisteitä on niukalti, siksipä se tuli karsituksi Kuopion 28.12 raveista. Vuoden alusta ilmoitetaan ja toivotaan mukaan pääsyä. Menestystä vuodelle 2019!

 
Oikein ihanaa Joulua kaikille sivuillamme vieraileville, kuvassa muisto kuuden vuoden takaa Rovaniemeltä. Tappi siinä aja Merliniä noin kello kaksi iltapäivällä!
 
Terveisin Annukka
 

-------

Valtsu lounasraveissa Kuopiossa 23.11 lähtö 1, nro 6. klo 12.22.

Terveisin Annukka

-------

Minulta on kysytty: "Kuinka varsamme (Valentino) Kuopioon joutui, onko siellä sinun sukulaisesi?"
Kysyjälle oli tällaista puhuttu, joten oikaisu tähän:
 
Valentino ei joutunut Kuopioon vaan  se saatiin Siilinjärvelle, valmentajalle, jonka Tappi Hoikka meille löysi. Valmentaja on erittäin hyvin menestynyt ja arvostettu suomenhevosmies, joka ei ole minulle mitään sukua. Muitakaan hänen sukulaisiaan en tunne kuin hänen tyttärensä, jotka olen vasta tallilla käyntien aikana oppinut tuntemaan. Tappi tuntee Valentinon ja sen veljen Merlinin, jota itsekin valmensi. Tästä syystä hän tiesi, että on löydettävä / saatava valmentaja, joka osaa laittaa ja malttaa treenata suomenhevosia, kuusi kilometriä ajoa kolme kertaa viikossa ei riitä valmennukseksi, se on vain liikuttelua. Treenaamisesta valmentajamme on lukenut paljon, ja soveltaa myös Kaarlo Partasen oppeja Valentinon hoitoon.
Olemme onnekkaita, että hän suostui ottamaan hevosemme. Hän ei ole voinut perhesysistä ottaa ammattivalmentajalisenssiä, koska hänelle ei ole ollut mahdollista lähteä joka ilta raveihin, mitä ammattivalmentajat tekevät. Näiden perhesyiden kertominen ei ole minun asiani, mutta kaikki, jotka ovat olleet ravien kanssa enemmän tekemisissä tietävät syyn, ja kunnioittavat valmentajaamme myös siksi. 
 
Terveisin Annukka
 
-------

Voi sitä meidän varsamaista Valentinoa. Ari Moilanen kommentoi kuin Terho Rautiainen: se oli hyvä, kärkikahinoihin uskoin. Laukan otti täysin varoittamatta, ja koska rinnalla oli hevosia en saanut laukkaa alas vaan meni pitkäksi. 

Kovasti oltiin varikolla pettyneitä, mutta tätähän tämä on, kunpa onni kääntyisi pian!
 
Hyvää Pyhäinpäivä viikonloppua,
Annukka
 
-------
Valtsu starttaa 3.11. Kouvolassa , ryhmäajo, lähtö 2, nro 11. Kuskina Ari Moilanen.
Radan reunalla nähdään!
 
Terveisin Annukka
 
-------

Joutsenet pellolla eivät paljoakaan valjakosta piitanneet. Ei myöskään Valtsu joutsenista.Joutsenet pellolla eivät paljoakaan valjakosta piitanneet. Ei myöskään Valtsu joutsenista.

Valentino on tervehtynyt kuumeesta ja taas iloinen ja virkeä. Ravi on parantunut edelleen. Se on valmis starttaamaan.

16.2. Valentinonpäivän viettoa, rekiajelua, nuotiomakkaraa, uintia ja saunomista spassa ja päätteeksi tanssia. Joten "save the date". 
 
Terveisin Annukka

P.s. Emme enää vastaanota tilinumeroita. Yli kuukausi oli aikaa toimittaa.
 
-------

7.10. Mikkelissä Valtsu laukkasi, muutoin oli vauhdikas. Lähdössä oli tosi paineissaan, rauhoittui ja polki hyvää ravia kunnes... Ne vihatut kirjaimet hpl (hylätty pitkä laukka). Perjantain lounasraveissa  Mikkelissä (sisarensa Maritsan kanssa samassa lähdössä) seuraava koetus. 

Terveisin Annukka

-------

Sadan Tallin viimeinen syyskokous pidettiin 1.10. lounaskahvila Paalupaikassa. Sääntömääräinen kokous pidetään jatkossa hutikuussa.
Tunnelma kokouksessa oli iloinen ja vilkas. 
-----------
Kimppa uudelleenjärjestäytyi, ja rahastonhoitajaksi valittiin Tarja Karnaattu, kimpan vetäjänä jatkaa Annukka Merikallio. Kiitämme luottamuksesta!
-----------
Kimpan uudistetut säännöt hyväksyttiin ja ne julkaistaan sivuilla.
Sivut päätettiin lakauttaa 5/2019 ja siirrymme pelkkiin s-posteihin.
Halutessanne voitte kopioida esimerkiksi kuvakgallerian, onhan siinä koko Valtsun elämä taltioituna.
Myös uutisissa on hyvin dokumentoituna asiat, joita myöhemmin saatamme tarvita.
-----------
Tulevana sunnuntaina tapaamme Mikkelin raveissa, Valtsu lähdössä 10.
-----------
Suunnitteilla on pikkujoulun ja Valentinon päivän yhdistelmä reissu Siilinjärvelle 15-17.2. Luonnollisesti mukaan voi tulla vasta lauantainakin. Pitäkää viikonloppu varattuna tälle harrastukselle ja harmittomalle yhdessäololle. Paikaksi olemme suunnitelleet Siilinjärvellä Kunnonpaikkaa, minkä kylpylässä on ihana rentoutua ulkoilun jälkeen. Päivän ohjelmassa tallikäynti, nuotiomakkaraa ja lumitilanteen salliessa rekiajelua. Mukaan saa tulla avec tai yksin.
-----------
Onpa mukavaa ja iloista jatkaa tässä hengessä Sadan Tallin toimintaa! Kiitos kaikille alkuperäisestä kimpasta mukaan jääneille ja uusille innokkaille kimppalaisille. Nyt toivotaan paljon yhteisiä ravireissuja ja joskus "pikkukimpat" kokoontuvat tototv:n äärelle tai muuten vaan.
 
Terveisin Annukka
-------
Valtsu starttaa Mikkelissä 7.10. lähdössä 10. Numero 12 lähtörata 2. Kuskina Terho Rautiainen.
Nyt radan reunalle kannustamaan!
 
Yt Annukka
-------

Valtsu polki hyvää ravia Kajaanissa, mutta juoksun kulku oli mahdoton. Joutui lopussa pakittamaan saadakseen kiritilaa ja siitäkö Valtsu stoppasi. Eheä juoksu tauolta ja hyvä ravi. Siihen nyt tyytyminen. Valtsu paransi kaikesta huolimatta ennätystään.

Terveisin Annukka

-------

Kovin monelta kimpasta irtoavalta on tullut kivoja viestejä ja toivotuksia Valtsulle, sekä sen hyvinvointiin on lahjoitettu palautusmaksuja. Lämpimästi kiitoksia Helsinkiin, Espooseen ja Kouvolaan. Ja kaikkea hyvää jatkossa. 
 
Annukka
-------

Valentino starttaa Kajaanin radan kauden päätösraveissa ryhmäajossa 16.9. Lähtö 10. Nro 9. Klo 16.00. Näkyy tototv:n lähetyksessä. 

Annukka

-------

Sadan Tallin äänestys on päättynyt. Äänestysprosentti on 82. Kiitos kaikille äänestäneille!
Ehdoton enemmistö halusi ettei Sadan Tallin toiminta jatku entisellään. Hieman isompi joukko halusi  Sadan Tallin uudelleenjärjestäytymistä.
 
Sadan Tallin viimeinen syyskokous pidetään 1.10 klo 17.30 Lounaskahvila Paalupaikka. Tämän jälkeen vuosikokoukset pidetään huhtikuussa. 
Kokouksen yhteydessä kimppa uudellen järjestäytyy. 
 
Kahdeksan osakkaan ääni jäi puuttumaan. Pyydän ilmoittamaan halukkuudesta uuteen kimpaan. Alkuperäisen kimpan osakkailla on etuoikeus uudelleen järjestäytyvään kimppaan, joten on hyvä tietää kaikkien kanta, ennenkuin osuuksia myydään uusille jäsenille.
 
Terveisin Annukka
-------

Hei!

Valentino kävi kontrollissa Kangasalan hevosklinikalla ja hevonen todettiin terveeksi. 
Kun kavion syvä paise puhkesi ja mätä tuli ulos, on vointi ollut hyvä. Ilmeisesti paise on ollut jo keväällä, kun ravi sekosi. Kyllähän koelähtökin kertoi muutoksesta voinnissa, mutta oli hienoa että myös kliinisen tutkimuksen jälkeen todettiin kaiken olevan kunnossa. Polviakaan ei tarvinut piikittää. Nyt etsiskellään sopivia sarjoja, ryhmät olisivat nyt mieluisia, niin se ei takamatkoilta alkaisi kierroksia laskemaan.
 
Terveisin Annukka
-------

Joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön

 Valitettavasti Veli Valentinon osuuksia oli myös henkilöillä joiden keinot käsitellä pettymyksiä ovat niin heikot, että he lähtivät ”omalle hiekkalaatikolle”, kun hevonen ei ollutkaan voittokone. He sysäsivät omat vastuunsa muiden hoidettavaksi. Se on kuten kesäkissan hylkäämistä; nyt on luotettu siihen, että toiset hoitaa, eikä siihen että luonto hoitaa, kuten kissojen kohdalla tehdään.

Mittasuhteita asialle antaa se, että valmentaja käyttää kuukaudessa 200,- euroa hevosen ruokintaan, kivennäisiin ja valmennustarvikkeisiin. Valentinon yksittäinen hoitovastike on ollut noin kymmenen euroa kuukaudessa.  

Hoitovastikkeita on jätetty kuluvana vuonna maksamatta kahdestakymmenestä osuudesta.

Jo aiemmin Sadan tallin yhteisomistukseen siirtyneitä osuuksia on kuusi, osalla omistuksen siirtymisen syy on ollut muuttuneet elämäntilanteet, ja he ovat hoitaneet asian kimppaan nähden asiallisesti. Siitä kiitos heille ja kaikkea hyvää tulevaisuudessa.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä (2018) yhteensä kaksikymmentäkuusi osuutta on yhteisomistuksessamme.

Koska on kyse elävästä olennosta, on omistajan vastuulla huolehtia sen hoidosta asianmukaisesti. Asia on laissa säädetty ja täysin kiistaton.  Osuutensa vastuullisesti hoitaneiden keskuudessa vallitsee jossain määrin kiukkua vastikkeensa maksamatta jättäneitä kohtaan. Heistä tuntuu kohtuuttomalta, että taas kerran jotkut pääsevät kuin koira veräjästä. Kimpanvetäjänä olen tilanteessa, että olen joutunut ottamaan vastaan heidän mielenilmaisujaan.

Sanomattakin selvää on, että näin suuren joukon laiminlyöntejä emme voi jakaa meidän vastuuntuntoisten kesken, siksi Veli Valentino hevoskimpan Sadan Tallin tilanne on nyt se, että on tullut aika äänestää kimpan jatkamisen, sen lopettamisen tai uudelleenjärjestäytymisen puolesta. Äänestysohjeet tulevat sähköpostiin, mikäli et saa niitä, tarkista roskapostisi.

Annukka

 

Valentino suoritti koelähdön leikiten. Näytti lähinnä huviretkeltä. Pikku laukan pyrähdys kun kavereita ei näkynyt, mutta aika 33,6! Sillälailla :)

Terveisin Annukka

-------

Valtsu on koelähdössä 24.8. Kuopiossa klo 17.30. Henry Bollström ajaa.

Terveisin Annukka

-------

Kiitos jo saapuneista s-postiosoitteista ja muistutan niitä jotka olette maksaneet hoitovastikkeen tai maksatte sen tässä kuussa, lähettämään viestin osoitteeseen sadantalli(at)gmail.com, jotta saamme ajantasaiset osoitteet  siiheksi kunnes äänestetään kimpan lopettamisen / jatkamisen tai uudelleen järjestäytymisen puolesta.

Terveisin Annukka

-------

Valitettavasti Valentino oli sittenkin ollut Kuopiossa kipeä. Taas on vasemmasta etukaviosta tullut mätää. Nyt hoidetaan kaksi kertaa päivässä. Suolavedessä pidetään jalkaa, jotta saataisiin bakteerit kuolemaan ja mätä ulos. Nämä helteet tekevät hoidon haasteelliseksi. Eli huomenna 9. 8. Valtsua ei Lahdessa nähdä.

Terveisin Annukka

-------

Valentinon sisar Maritsa osallistuu Lahden raveihin torstaina 9.8. Tästä syystä pyysin, että Valentino otettaisiin mukaan koelähtöön ja ohjiin pyysin, kuten Maritsallekin, Antti Teivaisen. Tämä siksi, että saamme ulkopuolisen käsityksen ja mahdollisia vinkkejä kuinka Valentinolta jäisivät vaihtoaskeleet ja ravi pysyisi joustavana. Nyt sitten radan reunalle peukuttamaan ja Valtsupaidat päälle.

Terveisin Annukka

-------

Kuopiossa ravattiin 30.7. helteisessä kesäkelissä. Veli Valentino starttasi veljensä Merlinin kanssa kahdeksannessa lähdössä. Lähdössä tapahtui kolari, joka ei onneksi satuttanut Valtsua, mutta Merlinin jalka vaurioitui.

Valentinon juoksu hylättiin pitkästä laukasta. Kuski kommentoi asiaa seuraavasti: Valentino oli oikein virkeä ja iloinen. Lähtötilanteessa se jo painoi hieman ohjalle. Oli ollut kovin menohaluinen. Kuski piti vauhteja hyvänä, mutta kun vauhti kasvaa alkaa Valentino ottaa vaihtoaskelia ja sen ravia on kuskin tuettava, muuten se alkaa niin sanotusti räpättää. Kun valjakko sai hyvän selkäjuoksupaikan, oli kuskin otettava liian innokasta Valtsua kiinni, josta se nousi laukalle. 

Nämä vaihtoaskeleet ja kiinni ottamiset ovat olleet ennenkin Valtsun kilpailusuorituksen hylkäämisen alkusyynä. Niiden kitkemiseen tarvittaisiin viisastenkiveä.

Tiistaiaamuna Valtsu on ollut iloinen, minkäänlaista kipeytymistä ei ole ollut havaittavissa, sen sijaan Merlin viettää päivänsä klinikalla.

Valtsun sisar Maritsa oli kolmikon ainut, joka teki hienon suorituksen (tosin Merlin oli kolarin uhri, ei syyllinen) ja nousi neljänneksi kisaten kolmannesta sijasta. 

Galleriassa pari kuvaa Kuopiosta.

Terveisin Annukka

-------

Muistathan: Mikäli olet maksanut hoitovastikkeen tai maksat sen elokuun loppuun mennessä laita viesti sadantalli(at)gmail.com, tällä tavoin saamme ajantasaiset s-postiosoitteet tulevaa äänestystä varten.

Annukka

-------

 

Mikäli Sadan Tallin toiminta loppuu jo tänä syksynä, mutta osaomistajissa on niitä joiden mielestä ei vielä pitäisi luovuttaa, on olemassa uudelleen järjestäytymisen vaihtoehto.

Uuteen kimppaan tulisi kaksikymmentä osaomistajaa, joista kukin omistaa viisi prosenttia. Näiden kahdenkymmenen osaomistajan sisällä voi olla useampi henkilö, mutta jokaisen yhteyshenkilönä kimpan vetäjään toimii yksi nimetty henkilö ja osuudella on vain yksi ääni syyskokouksessa.

Nämä kaikki kaksikymmentä osaomistajaa omalla allekirjoituksellaan vahvistavat ymmärtävänsä, että eläimen omistaminen on vastuullista ja siitä vastuusta ei voi yksikään omistaja irrota, siksi että on tullut pettymyksiä. Omaa osuuttaan ei voi kevein perustein siirtää muiden vastuulle.

Osaomistaja vahvistaa myös allekirjoituksellaan ymmärtävänsä, että kaikki hevoseen sen hoitoon ja valmennukseen liittyvät ratkaisut tehdään hevosen tarpeen, hyvinvoinnin ja terveyden vuoksi. Yhdenkään osaomistajan kotipaikka ei ole merkittävä, kun ratkaisuja tehdään, eli silloin kun toimitaan HEVOSEN EHDOILLA.

Hoitomaksu on kuusikymmentä euroa kuukaudessa, mutta mikäli voittosaldoa kertyy, voi hoitovastike pienentyä. Vuosittain tilillä olevat varat siirretään kuittaamaan seuraavan vuoden hoitovastikkeita.

Valentinon hinta arvioidaan syyskuussa.

Mikäli kiinnostuit tästä vaihtoehdosta ja tunnet ihmisiä, jotka lähtisivät tähän mukaan, niin tee alustavia tiedusteluja. Jos Sadan Tallin toiminta loppuu ja tämä uusi kimppa toteutuu tarvitsee se myös vetäjän ja rahastonhoitajan.

Terveisin Annukka

-------

Sadan Tallin ylimääräinen kokous pidettiin 23.7. Kouvolan raviradan varikolla.
 
Kokouspäivä oli kaunis ja tunnelma kokouksessa oli vilkas ja osallistuva.
 
Kimpan vetäjä avasi kokouksen ja totesi, että Sadan Talli ei ole yhdistys, eikä myöskään yhdistyslain alainen. 
 
Valentinon tilanteesta käytiin pitkä keskustelu. Valitettavasti hevosemme on helposti kipeytyvä. Se johtuu sekä suvusta, että Valentinon isosta koosta. Kipeytyminen / vaivaantuminen on sen ominaisuus, jota emme voi muuttaa. 
Kyseinen ominaisuus vaatii paljon työtä, sekä jälkihuoltoa ja ennaltaehkäisyä. Kesäaikana luonnonolosuhteissa tapahtuva vesikuntoutus on tuottanut tulosta. Se vaikuttaa tällä hetkellä vaivattomalta. Hevonen on hyvässä kunnossa ja jos kipeytymisisltä vältytään voimme odottaa menestystä radalla.
 
Kimpan vetäjä kertoi kuskiasiasta: valitettavasti kuskin valinta ei ole kimpanvetäjän eikä valmentajan vallassa. Mikäli toivotut kuskit eivät ole vapaana tai eivät halua ohjastaa Valentinoa, määrää rata kuskin. Aniharvoin radoilta soitetaan ja kysytään kenet vapaana olevista haluaisi. Siihen ei radoilla ole aikaa ja resursseja, lähtölistat on saatava julkaistuksi.
 
Maksamattomat hoitovastikkeet: Kuten viime vuonnakin tähän aikaan, on hoitovastikkeita maksamatta 22 osuudesta. Kokous päätti, että maksut voidaan suorittaa elokuun aikana tai tehdä maksujärjestelysopimus elokuussa. Mikäli kumpaakaan ei ole tapahtunut elokuun loppuun mennessä, katsotaan osuudet hylätyiksi ja ne siirtyvät Sadan Tallin yhteisomistukseen ja osakas erotetaan hevoskimpasta. 
 
Koska maksamattomien hoitovastikkeiden määrä on huomattava se vaikuttaa syksyyn. Mikäli maksut jäävät saamatta eikä radaltakaan tule riittävästi rahaa, päättyy tämän vuoden tilikausi jo syyskuun lopussa ja syyskokous kutsutaan koolle jo lokakuussa. Mikäli rahat riittävät vielä lokakuun hoitovastikkeen maksuun, on syyskokous vasta marraskuussa. Asiasta tiedotetaan syyskuussa kun tiedämme kumpi vaihtoehto toteutuu.
 
Koska kaikki hoitovastikkeensa elokuun loppuun mennessä maksaneet tai maksujärjestelyistä sopineet ovat oikeutettuja äänestämään kimpan lopettamisesta / jatkamisesta / uudelleen järjestäytymisestä on äänestys tehtävä niin, että siitä jää kirjallinen tosite. Tästä syystä kimpan vetäjä on avannut sähköpostiosoitteen: sadantalli(at)gmail.com 
 
Nyt pyydämme kimppalaisia lähettämään viestin kyseiseen osoitteeseen, jotta saamme ajantasaiset osoitteet kokouskutsua varten, sekä pystymme lähettämään äänestysohjeet, kun niiden aika tulee.
 
Terveisin Annukka
 
-------

Valentino saatiin mukaan Kuopion raveihin 30.7. Lähtö 8. Nro 9. Lähtö on ryhmäajo. Kuskina Kimmo Kärkkäinen.

Terveisin Annukka

-------

Koska Paalupaikka on suljettuna 23.7, kokoonnumme sen terassilla. Kokoustarjoilua ei siten ole. 
 
Terveisin Annukka
-------
Valentino ilmoitettiin Vieremällä 20.7. alle 5000,- ryhmään, se tuli karsituksi. Harmin paikka.
Selästä treenatessa se pysyy suorana, joka on merkki siitä ettei vaivoja ole. Kärritreenissä se on ottanut omasta ilosta  pieniä spurtteja. Kunpa tämä vire säilyisi ja se pääsisi näyttämään kykyjään!
 
Terveisin Annukka
-------

Koska hoitovastikkeita on runsaasti maksamatta, on elokuulle suunniteltu ylimääräinen kimpan kokous pidettävä jo tässä kuussa. Kokoonnutaan 23.7. klo 17.30 Paalupaikalla Kouvolan raviradalla. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee osallistumaan.

Terveisin Annukka

-------

Valentino teki hyvän lämmityksen ennen starttia mutta startti jouduttiin uusimaan ja toinen lähtöyritys oli huonompi. Viimeisellä takasuoralla tuli laukka sisäradalla ja tuloksena oli valitettavasti hpl - hylätty pitkä laukka. Tasoltaan lähtö oli kova. Kuvagalleriassa kaksi kuvaa Lieksasta.

-------

Valitettavasti Valentino karsiutui Jyväskylän ryhmästä. Sen sijaan se starttaa Lieksassa 26.6. tasoitusajossa. Henri Bollström ohjastaa toista hevosta joten Markku ajaa itse. 

Hauskaa Juhannusta kaikille,
 
Terveisin Annukka
 
-------

Valtsun toipuminen on ollut hyvää. Sille olisi ollut Kajaanissa 15.6 nappisarja, mutta ravit peruttiin. Valtsu ilmoitetaan Jyväskylän 28.6 raveihin. Jospa tuurit vihdoin kääntyisivät.

Terveisin Annukka

-------

Mitään vakavaa tai kroonista ei tutkimuksissa todettu. Valtsun etujalkojen nivelet piikitettiin. 28 päivän karenssi kilpailuun. Lonkkanivelen limapussissa ei onneksi ollut tulehdusta! 
Loppuisivat jo nämä vastoinkäymiset!
 
Terveisin Annukka
 
-------

Onnistuimme saamaan ylimääräisen ajan Kangasalan klinikalle, se on jo 9.5. klo 12.30. 

Terveisin Annukka

-------

Olin Jyväskylässä seuraamassa Valtsun startin. Lämmitellessä se oli erittäin hienoravinen ja otti tosi lentäviä pyrähdyksiä. Startti alkoi hyvin ja se saavutti pitkästä takamatkasta huolimatta hyvin porukkaa, mutta ravi sekosi takapäästä. Se otti pienen laukan, jonka jälkeen ei takapää enää ravannut puhtaasti. 
Puhuin heti lähdön jälkeen Henrin kanssa, joka totesi että tämä hevonen lähtee paalulta kuin paalulta hyvin, jos se on kunnossa. Jotain pientä vikaa on oltava. Vauhteja piti hyvänä. 
Puhuin myös kilpailueläinlääkärin kanssa, joka tutki pikaisesti Valtsun. Kerroin aiemmasta
limapussintulehduksesta, jota Tuula Pursiainen on hoitanut ja sanoin, että minun mielestäni nyt ei odoteta yhtään, vaan mennään pikimmiten Kangasalalle. Hän piti asiaa hyvänä. Voi olla mahdollista, että Valtsu tarvitsee säännöllisin väliajoin piikityksen. Sen herkkä kohta voi olla tämä, jolloin se vaatii säännöllisen hoidon. Tämä asia otetaan Kangasalalla esille ja mietitään kontrollikäyntien tiheys. 
 
Terveisin Annukka
 
-------

Pitkästä aikaa päästään taas starttaamaan!

Valentino starttaa Jyväskylän Killerin Totoraveissa perjantaina 4.5. Lähtö 9 klo 20:45 Kylmäveriset tasoitusajo 2160 m, Henri "Metu" Bollström ohjastaa.

Toivottavasti saadaan ehjä startti alle josta on hyvä ponnistaa eteenpäin tulevaa ravikesää kohti.

-------

Valentino polki 13.4. koelähdössä ainoana kylmäverisenä hyväksytyn juoksun. Se meni  tasaista ravia ja ajaksi kellotettiin 1.36.0. Ratahyvitystä (raskas rata, kurakeli) oli kaksi sekuntia, joten hyväksytyksi ajaksi olisi riittänyt 1.38.3. Toivottavasti saamme hyvän ravikesän, tuotapikaa kesäradat avaavat kautensa ja sopivia sarjoja löytyy mukava määrä.

Terveisin Annukka

-------

Valentino juoksee koelähdössä  Kuopiossa ainoana suomenhevosena 13.4.

Terveisin Annukka

-------

Valentino mennä humpsutti koelähdön, harmillisesti sen rinnalle ei noussut hevosta ja kilpailutilannetta ei tullut. Sen aika ei riittänyt hyväksyttyyn suoritukseen. Seuraavissa Kuopion raveissa uusi yritys.

Terveisin Annukka


 
Hei!
 
Talven selkä on taittunut, oletettavasti lämpömittareissa elohopea ei enää laske paukkupakkaslukemiin. Valentino on ollut terveenä ja treenannut hyvin ja sen valmennuksessa on käytetty monipuolisia harjoituksia. Suunnitelmissa on, että Valtsu osallistuu koelähtöön pitkänperjantain raveissa Kuopiossa 30.3.
 
Terveisin Annukka
 
-------
 

    

            Hei kaikille!  Valmennuskelit ovat olleet koko talven mainiot. Valentino voi hyvin ja on iloisella mielellä.             Koelähtöön mennään, kun pakkaset laskee.


Hyvää Valentinon päivää kaikille! Hyvää Valentinon päivää kaikille!

 

 

Hei,

Valtsu kävi tänään 16.1. kontrollissa jossa todettiin tulehdusten hellittäneen. Sai hierontahoitoa ja terveen paperit eli nyt Markku voi alkaa jälleen treenata poikaa täysipainoisesti. Toivottavasti vaivat ovat nyt taakse jäänyttä elämää ja Valtsu pääsisi jossain vaiheessa kilpailemaankin ilman vaivoja ja nähtäisiin sen todelliset kyvyt.  
Kontrollissa sekä hierontahoidossa poika oli rauhallinen; melkein nukahti. Meillä on todella hieno kimppahevonen josta saamme vielä monta ilon hetkeä.

Peukut pystyyn ja oikein hyvää alkanutta vuotta.

T. Manu ja Sirkka

 

 

                Joulun maut ja tuoksut,                                                    

                viimein unohtuvat kiireet - juoksut.

                Rauhassa joulua viettää saa myös hevoset 

                ja äiti maa.

                Kaunis olkoon kaikkien joulu,

                Unohtukoon melu ja touhu.

 

 

        Oikein hyvää joulunaikaa kaikille Sadan Tallilaisille!

 

 

 

 
 
2.12. Sadan Tallin syyskokous päätti, että hoitovastike 125 €/osuus säilyy ennallaan ja että ylimääräinen kokous pidetään elokuussa 2018, jolloin käsitellään mm. talouteen liittyviä asioita. Hyväntekeväisyyteen lahjoitetaan ensi vuonna myös tämän vuoden hyväntekeväisyyteen tarkoitettu osa.
 
Valentinon kuulumisista Sirkan ja Manun  Kangasalan terveisten lisäksi todettiin, että uusien sääntöjen mukaan Valtsu joutuu koelähtöön (kolme perättäistä hylkyä). Valmentaja on todennut, että hevosen potentiaali on korkealla. Vastoinkäymisistä huolimatta usko hevoseen on olemassa.
 
Totean jälkiviisaasti omana mietteenäni, että ehkä onni onnettomuudessa on ollut se, että jos Valtsulla ei olisi ollut näitä hoidettavissa olevia vaivoja, sillä olisi ajettu tähtiaikoja liian varhain. Palveluhaluisena, kilpailuhenkisenä ja isokokoisena hevosena se olisi antanut itsestään liikaa ja meillä olisi nyt hevonen, jonka jalat eivät olisi kestäneet liian varhaista kovaa kilpailuttamista.
 
Hyvää joulunaikaa ja menestyksekästä ravivuotta 2018!
 
Terveisin Annukka
 
-------
12.12. Valentinon käynti Kangasalla.
Poika normaali rauhallinen ihana oma itsensä. Ultrattiin takajalan lihaslimapussi jossa pieni tulehduslöydös ja siihen laitettiin kortisonipiikki; lisäksi sai perusrokotuksen sekä hammashuollon samalla käynnillä.
16.1.2018 on varattu lihashuoltoaika, että saadaan paikat auki kun on ollut pelkällä kevyellä treenillä. Pidetään peukut pystyssä sillä meillä on todella upea poika kunhan hänet vaan saadaan kuntoon
Mukavaa Joulun odotusta sekä iloa ja valoa tulevaan vuoteen!

T: Manu ja Sirkka
 
-------
 
KOKOUSKUTSU
 
Sadan Tallin syyskokous pidetään 13.12 klo 18.00. Kokouspaikkana Lounaskahvila Paalupaikka Kouvolan ravirata, varikko. Esityslista ja tilinpäätös nähtävissä ja tutustuttavissa ennen kokousta klo 17.30 lähtien.
 
Tervetuloa!

 

 

Valentino on toipunut hyvin. Tauosta ei tule mahdottoman pitkä.

Mieliala sillä tuntuu olevan ihan ok.  Seuranta on 12.12.

 

Terveisin Annukka

 

 

 

 -------

Kangasalalla käynti ei ollut turha, alla Sirkan ja Manun kommetit:

 
Hei Kimppalaiset,
 
Oltiin mukana Kangasalla katsomassa Valentinoa. Tutkimuksissa oikean takajalan limapussi tulehtunut sekä vasemman jalan etukavio tulehdustilassa ja näistä johtuen on poika laukkaillut viime raveissa. Laitettiin kortisonipiikki ja nyt viikon verran kävelytystä. Kuukauden päästä 12.12. on pojalla jälkitarkastaus.

Vieläkään ei siis kannata menettää toivoa, meillä on hieno heppa! 

Terveisin Manu ja Sirkka
 

------- 

Valentinolle on varattu aika Tuula Pursiaiselta 6.11. klo 10.30.

-------

6.10. Kuopio. Hylkäys liioista laukoista. Varataan aika Tuula Pursiaiselle Kangasalan hevosklinikalle laukkojen syiden selvittämiseksi.

------- 

Valentino kampeaa tallikaarteessa radalta. Se aiheutti laukan Joensuussakin. Muutoin hevosessa ei ole ollut moitittavaa. Seuraava yritys Kuopiossa 6.10.

Annukka

-------

Seuraava startti on Nuorten Sarja Joensuussa 3.10. Lähtö 3, numero 8 ja kärryille hyppää taas Henri Metu Bollström. Joensuun jälkeen Valentino on ilmoitettu Kuopion Sorsasalon Nuorten Sarjaan 6.10. Lähtö 8, numero 1. Meillä siis riittää jännitettävää! 

-------

Valentinon Ylivieskan startti ei oikein mennyt putkeen. Se oli ajatellut lähtevänsä kotiin kesken startin. Markun kommentti: "tallikaarteen kohdalla heitti vapaalle ja siitä laukkasi. Muuten hevonen oli hyväntuntuinen, voltistakin lähti reippaasti liikkeelle." Numeroiden asemasta tuli ne  ravikilpailuissa vihatut kirjaimet: hpl- hylätty pitkä laukka.
 
Katja on lähettänyt upeita kuvia, niistä kiitos ja todeta täytyy, että kyllä on poika komeata katseltavaa. Kunhan lapsellisuudet karisevat niin hieno kunto alkaa näkyä myös tuloksissa.
 
Terveisin Annukka 
 
 

-------

Valentino starttaa sunnuntaina 24.9. Ylivieskassa Nuorten Sarjassa. Lähtö 10, numero 9. Lähdössä on mukana monta hyvää aloittelijaa ja lähtöpaikka tuo mukanaan omat haasteensa mutta toivotamme silti tuuria starttiin!

-------

Nuorten Sarjassa Jyväskylässä Valentino otti lyhyen lyhyen laukan kuraisella radalla mutta paikkasi sen hienosti ja oli upeasti kolmas maalissa tienaten 1200 euroa. Hieno suoritus!

-------

Valentino starttaa perjantaina 8.9. Jyväskylän Killerillä Nuorten Sarjassa. Henri Metu Bollström ohjastaa:

5. lähtö klo 19:35 Suomenhevoset tasoitusajo 2140 m 4-5-v. Muuramen Kunta -lähtö, Nuorten Sarja 2017 p. 3000 e + 20 m/ 2000 e. enintään 13 000 e P. 4000 e. (4000-2000-1200-800-400-400)

-------

18.8. kävi Karoliina Sinkkilä tallilla antamassa kylmähoitoa hevosille ja Valtsukin sai hyvää hoitoa. Kylmähoitoon ja Tmi Karoliina Sinkkilän toimintaan voit tutustua FB-sivulla: https://fi-fi.facebook.com/tmikaroliinasinkkila/

-------

Hannu Hietanen oli sanonut Valentinosta, että se ei isokokoisena hevosena ole vielä valmis tällaisiin lähtöihin. Sen täytyy vielä kypsyä. Mistään huolestuttavammasta ei hänen mielestään ollut kyse.
Lähdössä ajettiin ensimetreiltä "miljoonaa", Valtsu innostui kisaamaan ja nousi laukalle, joka söi sekunteja. Nyt on autolähtöennätys, mutta huono sellainen. Toivottavasti löytyy inhimillisempi ryhmä piakkoin.

Terveisin Annukka

-------

Järkyttävän vauhdikkaassa Derby -karsinnassa Jyväskylän Killerillä - avoimien sarjojen aikuiset hevoset eivät lähestulkoonkaan aina juokse samoja vauhteja kuin tässä mentiin - jäi Valentinon aika sen tasoa huomattavasti alle. Syytä tutkitaan ja kuskin kommentit kuullaan sekä tiedotetaan niin pian kuin mahdollista.
 
Terveisin Annukka 

-------

Valtsun haavakohdasta tuli perjantaina mätää mutta tänään maanantaina ollaan menossa parempaan suuntaan. Toivoa ei siis olla vielä menetetty Jyväskylän derbykarsinnan suhteen.

Yt. Annukka

-------

Kirsi Rouhiainen seuraa sivujamme ja käy silloin tällöin raveissa. Hän on Carlton J. Smithin Suomen manageri,
ja ilmoitti Carlton tulevista Suomen keikoista, toinen Helsingissä ja toinen Kuusankoskella. Allaolevasta linkistä löytyy lisätietoja.
Terveisin Annukka 
 
Carlton J Smith keikkailee Suomessa 1.9. Helsingissä Uggla baarissa Annankadulla bändin kera ja 3.9. Pato Klubilla Kuusaalla akustisesti. 
 
TERVETULOA! Kutsu muitakin...
 
-Kirsi
 
-------

Valentinon kantapäähän tuli Lieksan raveissa haava kun kenkä irtosi. Tämä aiheutti kipua ilmeisesti jo Kouvolassa, josta seurasi laukka. Kouvolan startin jälkeen tutkittiin kieleen puraisua ja jalka unohtui.

Tänään 11.8. Vieremällä haava aukesi ja ja Valtsu arkoi sitä. Eläinlääkäri on tutkinut hevosen ja kyse ei ilmeisesti ole mistään vakavammasta mutta jos haava ei parane ajoissa niin seurauksena voi olla poisjäänti Jyväskylän raveista.

Peukut pystyyn paranemiselle!

-------

Tänään 11.8. Valentino starttaa Vieremällä, jota on kesäratojen Vermoksi usein kutsuttu. Lähdöstä on jäänyt pois yksi hevonen joten matkaan lähtee vain kuusi nuorten sarjalaista.
Toisin kuin 17.8. derbykarsinnassa Jyväskylässä missä karsintalähtöjä on kolme. Kahdessa lähdössä on yhdeksän ja yhdessä kahdeksan hevosta. Jokaisen lähdön neljä parasta pääsee finaaliin.
Valentinon lähtö on neljäs ja sen numero on neljä. Kyseessä on autolähtö. Kuskina on Hannu Hietanen, näin pian julkisesti ilmoitettu toiveeni toteutui! Henri Bollström ohjastaa huimaa menestyjää samassa lähdössä. Luonnollisesti toivomme finaalipaikkaa, mutta kyllä ryhmäennätyskin olisi mukava asia, ja sehän sieltä tulee mikäli heppa ei tule hylätyksi.
Ja nyt peukut pystyyn Vieremän starttiin!

Annukka

-------

Nuorten Sarja 2017 Kouvola Nuorten Sarja 2017 Kouvola

Nuorten Sarja 2017 KouvolaNuorten Sarja 2017 Kouvola

8.8. Kouvolassa Valtsu oli oikeinkin hyvä mutta pieni laukka vei rahasijan. Kuudes maalissa ja laukasta huolimatta paransi aikaansa peräti 1,5 sekuntia. Se ilmoitetaan Derby-karsintaan, joka tulee olemaan sen ensimmäinen autolähtö (ryhmäajo).

Terveisin Annukka 

-------

Juttelin Metun kanssa ennenKouvolan lämmittelyä ja hän kertoi, että Lieksassa irtosi etukenkä ja joutui ajamaan viimeiset 1000 metriä kieli keskellä suuta ettei laukannut. Siihen nähden Lieksan kakkossija 1.8. oli loistava suoritus.

Annukka

-------

Ei vielä olla ihan kunkkarijännityksestä toivuttu kun päästään omaamme jännittämään 8.8. Kouvolaan ja 11.8. Vieremällä Valentino osallistuu Nuorten Sarjaan. Vieremällä se pääsee lähtemään paalulta. Sillä on kolmen suora:  Numero 3 lähtörata 3. Lähtö numero 3.  klo 18.40.

Terveisin Annukka

-------

Valentinoa ei voi mennä katsomaan 8.8. ennen lähtöä varikolle. Sen pitää saada keskittyä.  Kielto tulee tallilta, koska on oletettavaa, että Kouvolassa katsojia on paljon.
Lähdön jälkeen olemme oikeinkin tervetulleita moikkaamaan poikaa.
 
-------
Valentino starttaa Kouvolassa 8.8. Lähtö 3 klo 18.50 Metu Bollström ohjissa, nro 8 lähtörata 2.
Sarjamääritys on seuraava: 8. sarja Nuorten Sarja 2017 Suomenhevoset tasoitusajo 2100 m 4-5-v. p. 1000 e + 20 m/ 1000 e. enintään 6000 e Nuorten sarja  (palkinnot: 3000-1500-900-600-300-300)
 
Tämä sarjamääritys tarkoittaa sitä, että Valentinomme joutuu antamaan 40 metriä tasoitusta.  Sen palkintosumma on  2020,- ja tuo 20 euro yli kaksituhatta merkitsee tässä lähdössä metri per euro, saman verran se olisi joutunut tasoittamaan vaikka voittosumma olisi ollut esim 2900,- . Mutta hevosemme kunto kyllä kestää takamatkankin. Lähtö tapahtuu volttilähetyksenä 20 metrin karsinoista. Tasoituslähdöissä voi olla enintään 16 hevosta, Valentinon lähdössä on kahdeksan hevosta.
 
Valentinomme ei ole vielä osallistunut ryhmäajoon. Ryhmässä hevoset asettuvat lähtöauton siivekkeiden taakse. Ryhmään voi osallistua enintään 12 hevosta. Koska radalla on rinnakkain vain 8 lähtörataa, lähtevät hevoset nro 1-8 eturivistä ja 9-12 takarivistä.
 
-------
 
Olen toistakymmentä vuotta sitten saanut Kaarlo Partaselta ohjeita emätammani ja sen suvun hevosten laittoon. Niillä ohjeilla Prinsessa voitti Mikkelin raveissa ja Kaarlo ehti saada siitä tiedon ennenkuin nukkui pois. 
Näitä ohjeita on noudatettu Valentinon rakentamisessa, ja valmentaja on lukenut Kaarlon kirjoittamia kirjoja ja tuonut käytäntöön niistä saatuja vinkkejä. 
Muistan aina kun Kaarlo sanoi: Hevosen mielentila on saatava sellaiseksi, että kun kilpailuihin tuodaan niin se on hevoselle kuin juhlaa. Työ ja puurtaminen tapahtuu valmennusmaastossa raskain kalustoin, mutta kun kilpasilat selkään niin on juhlaa. 
Eilen 1.8. Lieksan esittelyssä mielestäni Valtsu näytti iloiselta, ei lainkaan angstiselta, että nyt pitää juosta
 "henkensä edestä".  Kuvagallerian kuvassa 39 on Valtsulla sama ilme, uteliaan valpas ja innostunut. (Tuon 2014 ajonäytekerran jälkeen se oli kuulemma katsellut radalle tuotaessa, että missäs minun yleisö on? Oli vaihtelua arkeen.) Kun tämä iloinen mieli saadaan säilymään ja lähdöt vievät eteenpäin rakentaen hevosta, on meillä vuosia kilpaileva hevonen. Jos kimppamme jatkaa 2019 niin pikavoittojen toive ei ole katkaissut sen uraa, mutta jos emme jatka kimppana, niin voimme myydä hevosen, jolla on kilpailu-uraa vuosia jäljellä. 
 
Annukka 
 
-------
 
Valentino juoksi puhtaan ravin Lieksassa 1.8. ajetussa Nuorten Sarjassa. Se sijoittui vaivatta toiseksi. Metu Henrin ja Valtsun yhteistyö alkoi hyvissä merkeissä. Onnittelut kaikille osapuolille.
 
-------
Valtsu on ilmoitettu 1.8. Lieksan ravien Nuorten Sarjaan. Se pääsee lähtemään paalulta (nro2). Paalulta lähtevät kaikki enintään 1500 voittaneet.  Rattailla on Henri "Metu" Bollström. Kuten näkyy lähtö on pieni, siihen on ilmoitettu vain 6 hevosta. Nyt peukut pystyyn, että Valtsun ja Metun yhteistyö alkaisi suopeissa merkeissä.
 

8. lähtö klo 20:42 Suomenhevoset tasoitusajo 2100 m 4-5-v. K-Rauta Maatalous - Nuorten Sarja 2017 p. 1500e, 20 m/ 2500e, 40 m/ 4000e, 60 m/ 6000e. enintään 6000 e Nuorten sarja P. 2000 e. (2000-1000-600-400-200-200)

 

#Hevonen / OhjastajaMatka:rataAutoennätysTasoitusennätysVoittosumma
1 Margetta  /  Pekka Vehviläinen 2100: 1   38,1ke 660 €
2 Veli Valentino  /  Henri Bollström 2100: 2   32,8ke 1 020 €
3 Uutelan Myrsky  /  Iikka Nurmonen 2100: 3   35,0ke 1 190 €
 
4 Pitska  /  Arto Komulainen 2120: 1   34,9ke 1 650 €
 
5 Suloviima  /  Janne Räisänen 2140: 1 32,5ake 30,0ke

3 200 €

 

6 Usko Eevertti  /  Pertti Puikkonen 2140: 2 35,4ake 32,7ke

4 000 €

 

-------
 
Lauri Tähkä on artisti, jonka kappaleen ainakin kaksi suuresti arvostamaani suomenhevoskuskia on valinnut omaksi "tunnarikseen". Hannu Hietanen ja Pitkät Pellot. Se on koskettava sanoitus maaseudulta lähtöisin olevalle. Toivonpa joskus saavani nähdä Hannun oman hevoseni ohjissa.
 
Juomaripoika on taasen kansanlaulu, jonka aikoinaan Tapio Rautavaara toi koko kansan tietoisuuteen ja sittemmin Lauri Tähkä teki siitä sovituksellaan suoranaisen hitin. Henri "Metu" Bollström on nimennyt sen omaksi voittajaesittelybiisiksiksi. Toivottavasti meillä on syytä opetella Juomaripojan sanat ulkoa, ja laulaa Tähkän mukana kun Metu ohjaa Valentinon voittajarinkiin. Olemme nimittäin sopineet, että Metu ohjastaa Valentinoa, mikäli  se suunnitelmien mukaisesti osallistuu Kouvolassa 8.8. ajettavien ravien Nuorten Sarjaan.
 
Lauri Tähkä on Kunkkareiden iltajuhlan "sokeri pohjalla" ja nousee stagelle klo 00.00. Härmässä olin Arin kanssa hänen keikallaan Juhannuksena ja kyllä kannatti valvoa. Suosittelen kunkkari-iltajuhlaa.
 
Terveisin Annukka
 
-------

MUISTUTUS: Hoitovastikkeita on maksamatta tältä vuodelta noin 20 kpl. Maksujärjestelyistä voi tarvittaessa sopia Annukan kanssa s-postitse. Mikäli hoitomaksut ovat maksamatta lokakuun lopussa siirtyvät osuudet Sadan Tallin omistukseen

-------  

Lieksa 11.7. Ennen ravien alkua käytiin psyykkaamassa Valtsua. Ei osaa sanoa oliko siitä mitään apua, mutta poika pisteli hienoa ravia koko juoksun ja ylitti maaliviivan upeasti toisena. Onnea meille kimppalaisille ja Iso kiitos valmentajalle Markulle, on tehnyt todella hienoa työtä Valtsun kanssa!

Terveisin kimppalaiset Sirkka ja Manu

-------

Sunnuntaina 9.7. käytiin Valtsua moikkaamassa. Poika oli iloinen ja rauhallinen oma itsensä. Hoitajan mukaan kilpailupää on kehittynyt ja valmentaja Markku kehui pojan maasta taivaaseen! 11.7. Valtsu juoksee Lieksassa ja meillä on kunnia olla paikanpäällä kannustamassa. Peukut pystyyn, että menestystä tulee!

Laitamme Lieksasta tulemaan muutaman rivin kuulumiset. Kuvagalleriasta löytyy uusia kuvia sunnuntailta. 

Terveisin Sirkka ja Manu

-------

Hankasalmella 5.7. Valentino laukkasi ollessaan neljäs. Se otti ennen laukkaa pari kertaa laukka-askelia ja tuomaristo päätyi hylkäämään sen liioista laukoista. Sijoitus olisi saattanut olla kolmas jollei selkeää laukkaa olisi tullut. 

Lähtö oli kuitenkin aiempiin verrattuna kova ja vielä Valentino ei pysty tällaista lähtöä voittamaan. Se on vielä lapsekas ja sisäradalle ajo on hankalaa kun se "viisastelee" ja näkee kaikenlaista pelottavaa. Silmälapuista taas kuumenee liikaa ja alkaa painaa ja väsyttää itsensä turhaan.

Varusteita mietitään jatkossa ja puolilappuja tullaan kokeilemaan ainakin lämmittelyssä. Varmuus tulee kokemuksen myötä.

Seuraava startti on Lieksassa 11.7. Lähtö 10, numero 9. Lähtörata (5) ei ole paras mahdollinen joten malttia peleihin.

Terveisin Annukka

-------

Hei!
Valentinon edistyminen on ollut erinomaista, startit ovat vieneet hevosta eteenpäin, toivottavasti samanlainen kehitys jatkuu 5.7. Hankasalmella (lähtö 7, numero 8), jossa se osallistuu Nuorten Sarjaan. 
Kimpan ulkopuolisilta on tullut kannustavia kommentteja, niistä kiitos koko kimpan puolesta. Kimpan sisältä Ilkka on kiittänyt huolellisuudesta ja johdonmukaisuudesta, kaunis kiitos Ilkalle sekä omasta että valmentajan puolesta.
Terveisin Annukka 
 
-------

Valentino parantaa menoaan. Sijoitus Vieremän ravi-illassa 30.6. oli hienosti kolmas ja aika 32,8! Tulokset ja juoksu löytyvät osoitteesta https://www.veikkaus.fi/fi/tulokset#!/tulokset/toto

-------

Kuopiossa 26.6. sijoitus oli kahdeksas. Seura oli kovempaa kuin aiemmissa starteissa ja Valentino juoksi hyvän ajan 35.1. Mikä parasta, se meni koko matkan ravia!

Seuraava startti on Vieremällä 30.6. Lähtö 10, numero 7.

-------

Veli Valentinoa on treenattu monipuolisesti ja se on ottanut treeniä hyvin vastaan. Tulokset alkavat nyt näkyä toden teolla. Tapin sanoja lainaten:  Kunto on rautaa!

 

Kaikkien haasteiden jälkeen on todella hienoa, että päästiin vihdoin säännölliseen starttirytmiin ja tästä on hyvä jatkaa kesää ja kohti tulevia ravilähtöjä.

 

Mukavaa Keskikesän juhlaa 2017 kaikille Sadan Tallilaisille ja yhteistyökumppaneille! 

 

Toivottavat Annukka ja sivuston ylläpitäjä Heli 

 

 

 

 

Valentinon seuraava startti on Kuopiossa maanantaina 26.6. Lähtö 1, numero 2. 

-------

Joensuussa 18.6. kolmas sija. Vitterin omistaja-valmentajaa siteeraten: Niin kauan olen näissä hommissa ollut, että tiedän että huonmminkin voisi käydä kuin saavuttaa kolmas sija.

Yt, Annukka

-------

Valentino otti Vieremällä ajetuissa Kiuruveden raveissa harmittavan loppusuoran laukan johtavan rinnalta! Varusteisiin mietitään nyt kainalosuojia. 

-------

Valentino on ilmoitettu 16.6. klo 18.30 Vieremällä ajettaviin Kiuruveden raveihin jotka ovat Ylä-Savon Hippoksen 110-vuotis juhlaravit. Ravit ovat paikallisravit. Valentinon lähtö on kolmas ja sen numero on 12. Paikallisravit ovat oivallinen tapa saada rutiinia, jota nyt Valtsulle tarvitaan. Koska kyse ei ole toto-tv raveista emme voi niitä seurata ruudulta. Tappi kuuluttaa ravit ja laittaa heti kun pystyy viestin kuinka meni.

Valentino starttaa myös Joensuussa 18.6. klo 15.30 numerolla 6 lähdössä 2. Pelionnea kimppalaisille!

Yt, Annukka

-------

Hei!
 
Valentino avasi 6.6. Lieksassa voittotilinsä. Se laukkasi kokemattomuuttaan ykkössijan ja tuli toisena maaliin. Valmentaja kertoi sen olleen lämmittelyssä "kuin lintu", juoksu on ollut iloista ja vaihtoaskelia ei enää ollut.
Meidän kimppamme kärsivällisyys alkaa kantaa hedelmää, lämpimät onnittelut ja suuret kiitokset kimppalaisille!
 
Terveisin Annukka
 
-------
Hei, 
 
Selvitän hieman kilpakärriasiaa: Kilpakärreissä on tiukat standardit. Kärreihin ei saa tehdä muutoksia. Nykyään pikalukolliset kärrit ovat pääsääntöisesti kaikilla käytössä. Pikalukollisenen kärri sallii kärrin pienen liikkeen eteen ja taakse. Klassinen, vanhanajan kilpakärri valjastetaan niin, että aisat eivät liiku, eivät anna myötä. Vanhanajan kärrejä ei enää valmisteta. Niitä ei ole enää liikkeissä myynnissä. 
 
Tapilla sattui olemaan tallella ekstra suuret, joiden kanssa hän ajoi kilpaa eräällä isokokoisella hevosella. Mikäli Tapilta ei olisi näitä kärrejä saatu, olisimme joutuneet teettämään kärrit, joissa aisat olisivat normaalia pidemmät, mutta lukitus olisi ollut pikalukollinen. Erikoiskärrien valmistukseen olisi mennyt kuukausia ja sinä aikana emme olisi päässeet kilpailuihin. Puhumattakaan kustannuksista joilta vältyimme. 
 
Kuopion startissa pikalukollinen kärri koitui Valtsun haitaksi, mutta olemme todella iloisia, että näin tapahtui heti ensimmäisessä startissa tauon jälkeen ja pystyimme puuttumaan siihen, eikä hevoselle toivonmukaan jäänyt pelkoa kivusta. Tätä asiaa ei voinut huomata kuin kilpailutilanteessa. 
 
Eli, Valentinomme on niin kilpailuhenkinen, että se alkaa vastaamaan rinnalle pyrkijälle tosi vauhdilla, jolloin kuskin on oltava ohjissa, tarkoittaa että kuskin tulee huolehtia siitä, ettei hevonen ryöhää ja sitä kautta laukkaa. Kun kuski joutuu ottamaan hieman kiinni, niin pikalukollinen kärri liikkuu eteenpäin, jolloin Valentinon kintereet napsuivat potkurautoihin. Tämä aiheutti luonnollisesti kipua, josta seurasi laukat. Ketään ei voi niistä syyttää, vaan tällaiset asiat ovat osa hevosurheilua.
 
Mainitsen myös, että aina kun hevonen ilmoitetaan starttiin, se on siinä kunnossa että voi siihen osallistua. Ilmoittautuminen tapahtuu noin viikkoa ennen starttia, jona aikana luonnollisesti voi tapahtua jotakin, että hevonen joudutaan jättämään pois. Mutta ilmoitushetkellä se on starttikunnossa, asiaa ei tarvitse erikseen tiedustella.
 
Terveisin Annukka 
 
-------

Valentino on ilmoitettu Lieksan raveihin 6.6. Lähtö 1 klo 18:10, rata 7. 

Annukka

-------

Hei,

olen saanut kimppalaisilta yksittäisiä tiedusteluja Valentinomme asioista. Kimppamme on kuitenkin niin iso, ettei minulla valitettavasti ole mahdollisuutta vastata yksittäisiin kyselyihin puhelimitse tai tekstiviesteillä. 

Siksi toivonkin, että puhelimeni rauhoitetaan kyselyiltä. Viestintä tapahtuu Sadan Tallin sivujen kautta ja minut tavoittaa tarvittaessa sähköpostitse.

Sirkka-Liisa on kysynyt koska Valtsu juoksee Kouvolassa. Kilpailuihin ilmoitetaan sarjojen mukaan - Kouvolaan tai lähiseudulle se ilmoitetaan, jos on sopiva sarja. 

Terveisin Annukka

-------

 

Silmissä suuri viisaus. 

Valtsu kuunteli hievahtamatta, kun kerroin sille ja Markulle, että Tappi toimittaa Valtsulle heti ensi viikolla extra pitkät customit (joissa ei pikalukkoa).

Ongelmaan löytyi kimpan silsältä uskomattoman hieno ratkaisu. 

Tapille tuhannet kiitokset. Jos kärryt olisi pitänyt teettää niin olisimme joutuneet odottamaan useita kuukausia ja hinta olisi noussut kovaksi.

 

Terveisin Annukka

 
Valentino on ollut tänään 25.5. alleajossa Tapin sanojen mukaan oikein hyvä. Niin se oli lähdössäkin ja otti vaivattomasti keulat, mutta laukkasi pian. Toinen laukka tuli kierroksen jälkeen. Ensin muutama peitsiaskel ja sitten pitkäksi mennyt laukka.
Lähdön jälkeen me kaikki paikalla olleet kimppalaiset lähdimme varikolle ja Valentino saapùi Markun taluttamana vastaan, syy laukkoihin selvisi heti. Valentino ei mahdu vauhtien kasvaessa kärryihin, joiden edustaja oli sanonut, että niin lujaa et pysty millään hevosella ajamaan, etteikö kärryihin mahdu. Meidän Valentinomme on niin iso ja laajaliikkeinen, että kintereet kopsahtavat kärryyn, kun alkaa ottaa vauhteja. Kuvassa Katja näyttää mikä kohta ottaa osumaa hevoseen. 
 
 
Tämä harmitti meitä kaikkia, koska muutoin hevonen oli hyvä. Minua oikein nyppi mutta positiiviset kimppalaiset saivat fiilikset tasoittumaan ja pohdin ratkaisuja. Meidän on hankittava erikoiskärryt: Customit, ja koska tarve tulee meidän hevosestamme osallistuu Sadan Talli hankintaan, samoin yritykseni. Kustannukset jakautuvat siten kolmeen osaan. Valmentaja hoitaa asiaa eteenpäin ja ottaa valmistajaan yhteyttä. Sponsori apua tarvittaisiin, koska Valentinon tämän vuoden hoitovastikkeita on vielä runsaasti saamatta.
Onneksi nyt raveja riittää Valentinon tallin lähiseudulla, ettemme joudu kovin pitkään seuraavaa kilpailua odottamaan, mutta uudet kärrit on sitä ennen saatava, jollei kokeilla avokärrejä ennenkuin uudet saadaan.
 
Terveisin Annukka
------- 

 

 

Valentino on ilmoitettu helatorstain 25.5. raveihin Kuopioon,lähtö 1. Sattui oivallinen sarjamääritys. Nyt peukut pystyyn, että vastoinkäymisemme ovat vihdoin ohi ja hevonen pääsee näyttämään todelliset kykynsä. Olen Kuopiossa seuraamassa ravit ja otan kuvia sivuille. 

 

Valentinon isosisko Maritsa varsoi upean pitkäjalkaisen tammavarsan, joka on eloisa ja virkeä. Maritsan valmennus aloitetaan heti kun on mahdollista. Kiimahäiriöiden aiheuttamat riesat pitäisi varsomisen jälkeen jäädä historiaan. Sitkeässä ne olivat, syksyllä vielä vaivasivat ja Maritsa ultrattiin uudemman kerran, kun heräsi pelko, ettei se ole kantavana. Mutta valekiimasta oli kyse, joka johtui kystista, jotka kaapiutuivat varsan mukana.
 
Terveisin Annukka
 
 
 
 
 
 
 

II-HA-NAA! Se on nyt toukokuu ja kevättä rinnassa.II-HA-NAA! Se on nyt toukokuu ja kevättä rinnassa.

 
Vakuutusyhtiö POHJANTÄHTI on jälleen hylännyt Valentinon sairauskulukorvaushakemuksen.
Se hylkäsi samantien Merlinin hakemuksen sillä perusteella, että ei ole löytynyt ulkoisen tapaturman merkkejä, kuten ruhjeita tai haavoja. Ihmetellä täytyy miten hevosesta voisikaan löytyä sen ulkoisen tapaturman merkkejä.
Sen sijaan eläinlääkäri on ensimmäisessä lausunnossaan todennut Merlinillä olevan ruhjeen, ja toisessa lausunnossaan todennut sen vaivojen johtuvan tapaturmasta.
 
Merlinin korvauspäätöstäkin venytettiin siihen, että ehtivät tehdä Valentinon korvausasian muutoksenhakuun hylkypäätöksen, koska tiesivät että vaihdan vakuutusyhtiötä, jos Valentinon asioissa jatkuu epäluotettava toiminta. Miksipä suotta Merlininkään korvauksia maksaisivat...
 
Koska minulla ei ole minkäänlaista luottoa Pohjantähteen irtisanon vakuutukset siellä ja ne muuttuvat Fenniaan, josta saan vielä yrittäjä alennuksen Valentinollekin.
 
Uutismediassa voimme toistuvasti lukea siitä, kuinka asiakkaat koettavat tehdä vakuutuspetoksia, huijata yhtiöitä.
Onko joukossamme journalistia, joka virittäisi julkisen keskustelun siitä, kuinka vakuutusyhtiöt huijaavat asiakkaitaan?
Voisimme saada mielenkiintoista luettavaa, kuten nyt tämänkin; hevosesta ei löytynyt ulkoisen tapaturman merkkejä.
 
Annukka
 
-------

Kevät koittaa, valo taas pitkän talven voittaa. Iloista ja rentouttavaa Pääsiäistä kaikille Sadan Tallilaisille ja yhteistyökumppaneille!

-------

Valentinon valmentaja kertoi viime lauantaina (8.4.), että pojan valmennuksessa on lisätty vauhteja ja kuukauden päivät ajetaan myös hiittejä. Starttiin päästään alkukesästä. Markku sanoi, että meidän kannattaa olla kärsivällisiä, sillä Valtsun vauhdit ja jaksaminen on "hurjaa", ja jos se vaan saa terveenä olla niin se ilahduttaa meitä vielä monet kerrat. 

Vakuutusyhtiö Pohjantähti ei ole vielä maksanut sairauskulukorvauksia. Olen joutunut tekemään hylkypäätökseen kaksi muutoksenhakua. Vastausta ei ole vielä tullut. Mutta myös Merlinin  korvaukset antavat odottaa suoritusta, lisälausuntoa eläinlääkäriltä on pyydetty, ja vakuutusyhtiöön toimitettu. Vastaukseksi on saatu viesti, että korvausasia käsitellään mahdollisimman pian. Siitä on jo yli viikko. Ja asian vireille panosta, kuten Valtsunkin asian, on jo kaksi kuukautta. Jäämme odottamaan.

Annukka

 

 
Valentinon osaomistaja Kouvolan raviradan tallikahvio Paalupaikka on valittu Suomen parhaimmaksi tallikahvioksi. Eikä syyttä. Lämpimät onnittelut Tarjalle ja Jussille hyvintehdystä työstä.
 
Toivottaa koko Sadan Tallin porukka

-------

Hei kimppalaiset,

27.2. Valtsun jälkitarkastus Kangasalla; alla vähän kuvia. Alkuhaastattelun jälkeen tehtiin ultraus viime käynnillä piikitettyihin limapussin tulehduskohtiin. Todettiin täysin parantuneiksi. Tämän jälkeen Tuula suoritti lihashuollon ja antoi Katjalle ohjeet jatkosta; parista paikkaa pitää hieroa ja antaa niihin kylmähoitoa. Lopuksi hoidettiin poikaa vielä laserilla.
Koko operaation ajan poika oli rauhallinen kuin viilipytty ja nautti kovasti lihashuollosta. Poika sai Terveen paperit mikä tarkoittaa sitä, että Markku saa ruveta vähän kerrallaan koventamaan treeniä ja sen myötä kesällä päästään starttiin.

Näillä mietteillä jäädään jännityksellä odottamaan kesää,

Terveisin Manu ja Sirkka

           

 

                                                                        

Tallilla tapahtuu, Valentinon lonkan hoidettava alue                      

Merlin perähevosena, Valentino vetää ja talon tyttäret varsojen kanssa ratsain auringonlaskun aikaan.

 
Olin viikonloppuna tallikäynnillä. Valentinon kylmähoitoja on jatkettu, koska Kangasalalla niiden arveltiin olevan oikein hyväksi toipilasaikana. Vein myös Bemer-laitteen, joka on ihmisille tarkoitettu lääkinnällinen laite. Bemerillä voidaan hoitaa tulehtuneita alueita. Vaikutti siltä, että Valtsu tykkäsi hoidosta, se malttoi seisoa paikallaan kuin sotilas.
 
Tallin väki kertoi, että Valentino on ollut iloinen ja pirteä. Hoito-ohjeiden mukaisesti sillä ei ole ajettu lainkaan reipasta ravia, eikä ajeta ennen seuraavaa käyntiä. Sen liikuttelu on nyt hangessa reellä ajoa ja jos se innostuu liikaa niin on helppo hidastaa ohjaamalla umpihankeen, kuten Markku teki Pojan vauhdin kiihtyessä silkasta juoksemisen ilosta. Ilmiselvästi sillä ei ole nyt mitään kipuja. 
 
Me kaikki olemme erittäin, erittäin iloisia siitä, että vika viimein löytyi. Nämä vaivat ovat hoidettavissa, mutta hoitamattomina vain invalidisoivat, eivätkä kuulu luokkaan: "kyllä se siitä ajan kanssa menee". Olipa ihanaa, että Manu ehdotti Kangasalaa, jonne jonot ovat monta kuukautta pitkät, mutta pääsimme näinkin pian, koska Markun yhdellä hevosella (joka kävi kontrollissa kun Valtsun hoito alkoi) on sinne hoitosuhde. Mikäli aiempaa suhdetta ei ole ja nyt varaa ajan, saa sen kesäkuuksi. Mutta kannattaa kyllä odottaa. Meidän ei onneksi tarvinnut.
 
Terveisin Annukka
-------
 

-------

Moikka Kimpan jäsenille.

1.2. aamusella Mazdan nokka kohti Kangasalaa ja matkaan lähti hyvä pelikaverini Purana joka oli myös kiinnostunut Tuula Pursiaisen tutkimuksista. Matkalla kävi mielessä monta asiaa; löytyykö jotain vai ei.
Perille päästyä oli ilo huomata Valtsun vielä muistavan minut; Poika oli kasvanut kovasti mutta muuten oli sama rauhallinen olemus kuin Kouvolassa tavatessa,
Tuula aloitti tutkimuksen kyselemällä Markulta ja Katjalta monia eri asioita ja senj älkeen kävi Valtsun läpi "näppituntumalla", sitten röntgenkuvat ja lopuksi ultra.
Sieltä ne pikku viat löytyivät missä Tuula arvelikin niiden olevan ja sitten laitettiin kortisonipiikit kipukohtiin.
Koko tutkinnan ajan Poika oli hyvin rauhallinen. Paluumatka huojentunein mielin josko nyt laukat jäisivät pois ja päästäisiin kilpailemaan.

Mukavaa jatkoa Kimpan jäsenille toivoo Manu

-------

Moikka,

 Keskiviikkona 1.2. oli Kangasalan klinikkakäynti. Lähdettiin aamulla neljältä tallilta, koska varattu aika oli jo kymmeneltä. Veli Valentinoa käsitteli alkuun Tuula Pursiainen, joka kävi hevosen läpi näppituntumalla. Hänen arvionsa mukaan löytyi arkuutta oikealta lonkan luota ja vasemmalta kintereen yläpuolelta. 

Näin ollen toimenpiteet aloitettiin: kuvattiin vasen takajalka ja ultrattiin vasen kinner; kaksipäisen kantalihaksen päätejänteen limapussi oli tulehtunut + jännevaurio, annettiin kortisonipiikki. Ultrattiin oikea lonkka: lonkkanivelpussi oli tulehtunut, annettiin kortisonipiikki. Samalla käynnillä rokotettiin perus vuosirokotus.

Seuraava kontrolliaika varattiin, se on 27.2.2017. Seuraavat kaksi viikkoa Valentinolle annetaan kevyttä liikettä, ei rasitusta.

Alla kuvia hoidosta ja oikealla kimpassa mukana oleva Manu joka kertoo pian lisää klinikalla käynnistä.

Terveisin Katja

-------

 

Moikka,

Valtsusta muutama uusi kuva kuvagalleriassa. Ratsastuskollaasi on joulukuulta ja toinen kollaasi on otettu 22.1. kun Valtsu oli perähevosena. Helmikuun alussa kun on klinikalla käynti, lähden mukaan ja otan sieltä kuvia niin näette mitä siellä tapahtuu.

Terveisin Katja

-------

Kun etelässä oli musta joulu, nautti Valtsu rekiretkestä puhtaalla lumella 25.12.2016.Kun etelässä oli musta joulu, nautti Valtsu rekiretkestä puhtaalla lumella 25.12.2016.

 

Nyt tehty on kaikki arkiset toimet. Pollet sai ruuat, selkäänsä loimet. Niin kuin silloin aikojen alussa, on Joulurauha myös tänään tallissa. Vain tallitonttu valppaana kulkee - pujahtaa talliin, oven perässään sulkee. Joulun se viettää heppojen luona, samoin kuin ennen niin monena, monena menneenä vuonna. 

Rauhallista Joulunaikaa kaikille!

Toivottavat Annukka ja Heli

-------

Valentino on saanut kylmähoitoa 22.12. ja nauttinut siitä. Hoitaja oli todennut Valtsun olevan hyvälihaksinen ja mukava hevonen, josta ei löytynyt mitään vikaa. Sille tulee vielä hieroja sekä uusi kylmäkäsittely kahden viikon kuluttua. Kylmähoitaja oli arvellut, että se saattaa vielä muistella kipuja ennen ruunaamista vaikka enää ei koskekaan. Tämä on hyvin yleistä ruunaamisen jälkeen. Kyseinen seikka selittäisi sen, että treenatessa ja lämmittelyssä se ei anna mitään viitettä siihen, että tositilanteessa laukkailee ja hakee ravia. Se stressaa. Vielä Kangasalan tutkimukset ja hoidot ja sitten se on tutkittu kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Annukka

------- 

Hei,

Katsottuani Valentinon startin tuli mieleeni suositella käyntiä Pursiaisella.

Muistui mieleen tapaus noin kolmen vuoden takaa kun Jorma Kontio ajoi kaverini hevosta joka otti paljon laukkoja ja Jompe sanoi startin jälkeen, että hevosessa on jotain piilevää vikaa koska ei anna kaikkea ulos. Kaverini vei hepan Pursiaiselle joka löysi vian ja sen jälkeen on ravi kulkenut; heppa on osallistunut sen jälkeen 3 kertaa kunkkareihin. Kyllä kannattaa tutkituttaa Valtsu niin saamme kaikki kimppalaiset sielun rauhan. Toivottavasti kukaan kimpalaisista ei vielä luovuta tässä vaiheessa.

Hyvää Joulun odotusta kaikille,

T: Manu

-------

Yläpuolella oleva Manun kirjoitus muistuttaa minua siitä, että Taskinen oli Lieksan startin jälkeen varma, että jotain pientä piilevää vikaa on, kun ei anna omia vauhtejaan ulos. Tuolloin hän arvioi sen olevan 1.32.00 aikainen. Silloin se vietiin Tampereen klinikalle. Samoihin aikoihin minä juttelin tuttava eläinlääkärin kanssa, että mikä voi olla kun treenissä menee kuin unelma mutta startissa ei. Suorastaan vastustaa ja laukkaa kun vauhdit kovenevat. Tuttavani sanoi, että jos takapään ravi hajoaa on vika yleensä etujaloissa tai selässä. No, etujalan kaviopaiseen aiheuttamaksi luultiin. Niin kuin osaltaan varmasti vaikuttikin mutta jotain piilevää ehkä on, mahdollisesti selässä. Toivotaan asian ratkeavan Pursiaisen vastaanotolla, minne aika saatiin vasta 1.2.2017. Mikäli peruutusaikoja tulee, pääsee Valtsu aiemmin tutkimuksiin ja hoitoon.

Terveisin Annukka

-------

Heti 12.12. startin jälkeen laittoi Manu minulle viestin, jossa kysyi mitä mieltä Taskinen on, jos Valtsu vietäisiin Kangasalan Hevosklinikalle Tuula Pursiaisen vastaanotolle. Koska kysymys osoitti ratkaisukeskeistä näkökulmaa, joka on keskeistä hevosenomistamisessa, palkitsee yritykseni Sirkan ja Manun Veli Valentino T-paidoilla. Kiitos Manulle aloitteellisuudesta ja ratkaisujen miettimisestä koko kimpan puolesta!
Tänään 14.12. varataan Valtsulle Pursiaiselta aika. Hänet Taskinen on valinnut omankin hevosensa hoitajaksi silloin, kun mikään ei ole oikein johtanut toivottuun tulokseen ja siksi suosittelee Kangasalalla käyntiä myös Valentinolle.
Manu on luvannut myöhemmin kertoa kaverinsa hevosesta, jonka vaivat ratkesivat Pursiaisen käsittelyssä. Odotamme sitä innolla.
 
Annukka 
-------

Pete on laittanut itsestään esittelyn sivuillemme. Kiitos. Peten kautta olemme hankkineet probiootit Valtsulle kun impparin vuoksi oli penisilliinikuuri.

-------

Kervisen kommentit: Oikein hyvä oli ennen starttia, mutta hermoili heti lähdössä. Ei vaivainen. Tarvitsee lähtöjä ja rutiinia.

Annukka

-------

No niinpä niin, saimme vihdoin Valtsun radalle, lähdöstä hylättiin kolmasosa hevosista ja Valentino kuului tuohon porukkaan. Into pinkeänä otti poika laukkoja liikaa, hll merkintä tuli. Hylätty liiat laukat. Kaksi kertaa saa laukata, mutta kolmas kerta johtaa hylkyyn. Valitettavasti se innostui laukalle nämä kolme kertaa. Tiedotan Kervisen kommentit heti saatuani ne.

Terveisin Annukka

-------

Valentino on ilmoitettu Kuopioon 12.12. raveihin. Kuskina on niin kutsuttu rodeo-Jarkko Kervinen, joka ohjastaa samoissa raveissa Valtsun veljeä Merliniä. 

Annukka

-------

Meidän huonolla tuurilla ei näytä olevan rajoja. Valentinon oikeassa takajalassa on imusuonentulehdus, ns. imppari. Jalka ei ole paksuna kovinkaan pahasti mutta sitä ei saatu liikuttelemalla sulamaan, joten päädyimme aloittaa penisilliinihoidon ja sen myötä kilpailuun ei voi osallistua. Emme uskaltaneet ottaa sitä riskiä, että jalka muuttuisi niin sanotuksi elefantin jalaksi.
 
Suuren suuri oli tietysti pettymys kun aivan älytön pieni asia esti kilpailuun osallistumisen. Haava josta imusonentuledus on alkanut on kavion yläpuolella pienen pieni naarmu, johon on ilmeisesti mennyt karva ja tämä aiheutti koko shown. Tuon kaltaisia haavoja hevosilla tulee ja menee.
 
Valmentaja toivoi, että kimppalaiset eivät heittäisi toivoaan ja kertoi että esimerkiksi perjantaina 25.11. Valtsu oli radalla näyttänyt hyviä vauhteja ja radan reunalla oli katsojat ihailleet ja ihmetelleet, että mikäs tämä oikein on. Uljaan näköisesti oli poika reippaalla kilpailumielellä ottanut todella kovia vauhteja. 
 
Koetetaan muistaa, että sen on vasta 4 v ja aika harva rotunsa edustaja vielä sen ikäisenä kummemmin loistaa radalla ja ne jotka loistavat näyttävät katoavan ennen aikuisikää (harvoja poikkeuksia lukuunottamatta).
 
Annukka
-------
  
Syyskokous pidettiin 28.11. Mukana oli aktiivinen kokousväki. Kokous oli yksimielinen. Kolme osuutta jotka ovat vapaana ovat kimppalisten lunastettavissa 250,- /kpl. Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä minuun.
Ei vielä kimpan jäsenille hinta on suurempi. Yhteydenotot s-postiini annukka.merikallio(at)pp.inet.fi 
 
-------

Valentinon treenaus on viimeisen kuukauden ajan ollut kotona vain sänkipellolla ajoa, koska tiet menivät jäähän eivätkä ole sulaneet. Sitä on ajettu radalla paljon ja hiittikärryillä se ottaa mukavia vauhteja, ravikin on pysynyt kasassa. Sen mieliala on iloinen ja virkeä. 

Valentino on ilmoitettu Kuopion raveihin 29.11. Lähtö numero 1 ja lähtörata 3. Tiistaina siis toto-tv päälle ja jännittämään! Se joka ensimmäisenä kirjoittaa tuntemuksistaan hevosenomistamisen myönteisistä puolista ja antaa kirjoituksensa julkaistavaksi, saa Veli Valentino t-paidan (yritykseni lahjoitus). Muiden kirjoittajien kesken arvotaan t-paita. Kirjoitukset voi lähettää sähköpostiini annukka.merikallio(at)pp.inet.fi

Terveisin Annukka

------- 

Syyskokous pidetään maanantaina 28.11. klo 18.00 lounaskahvila Paalupaikassa Kouvolan raviradan varikkoalueella. Esityslista ja tilinpäätös ovat nähtävillä klo 17.30 alkaen. Tervetuloa!

Terveisin Annukka

-------

 

 

 

Hiitin jälkeen on haavasta tullut vähän mätää ja nyt (25.10.) leikkausalue hieman turvottelee. Eläinlääkäri on todennut edellä olevat asiat normaaleiksi. Valentino on ollut hyvä ajaa ja halunnut ottaa vauhteja. Ja ruoka maittaa.

Terveisin Annukka

 

 

 

 

 


Valentinon kotitallin seiniä kiertävät kenkärivistöt, kuvassa vain murto-osa niistä.Valentinon kotitallin seiniä kiertävät kenkärivistöt, kuvassa vain murto-osa niistä.

 

Valtsu Valtteri Valentino on toipunut salvaamisesta hyvin. Se ei turvottele ja haavakin alkaa umpeutua.
Sen ongelma oli se, että oriit nostavat juostessa kiveksensä, mutta meidän pojan kivekset olivat niin suuret, etteivät ne mahtuneet nousemaan. Siihen sattui juoksun aikana kun kivekset hölskyivät ja olivat alttiina kiville ja hiekalle.
Operaation jälkeen sillä on ajettu hiljaista ja lauantaina 15.10. ajettiin pätkä vauhdikkaampaa. Olin kyydissä ja ruunamme polki rytmikästä ravia. Maanantaina tarkistetaan pysyykö ravi ehjänä. Viikon kuluttua hiitti, jonka jälkeen arvioidaan pääsemmekö jännittämään Valtsun juoksua ravikilpailuihin jo parin kolmen viikon kuluttua.

Uusia kuvia kuvagalleriassa. 

Terveisin Annukka

-------

Tiina on kysynyt syytä, miksei Valtsun kuulumisia tule sähköpostitse. Kaikki uutisointi tapahtuu sivuilla, jolloin jokaisella kimppalaisella on tasapuolinen mahdollisuus saada Valtsun kuulumiset ja nähdä uusimmat kuvat riippumatta siitä käyttääkö sähköpostia tai onko muistanut ilmoittaa minulle muuttuneen s-postiosoitteen. Sivuja päivitetään heti kun uutta tietoa Valtsusta saadaan, kaksinkertaiseen tiedottamiseen ei ole syytä. Ensiviikolla (vko 42) on luvassa muutama uusi kuva ja arviota syksyn kilpailuista.

Terveisin Annukka

-------

Aiempaan uutiseen oli oikolukuvaiheessa muuntunut ori sanan taivutukset väärin. Virhet on korjattu.

Ylläpito

-------

Risto halusi tietää ruunauksesta enemmän ja asia on varmasti uusi monelle muullekin.
Suomenhevosoriitten ruunaus prosentti noin 60%, lämminverisiä ruunataan enemmän. Ruunauksen yleisin syy on kuuma luonne, vaikeus lastata kuljetusautoon yhdessä tammojen kanssa ja muut ns. ei-lääketieteelliset syyt. Huomattavasti harvemmin syy on lääketieteellinen. Arvioni mukaan Valentinon ruunaaminen oli lääketieteellisiin syihin perustuva, mutta tavoitteena on saada siitä kilpahevonen.
Ruunille, oriille ja tammoille on yhteisiä ravilähtöjä, lisäksi on lähtöjä vain tammoille tai vain oriille ja ruunille. Ainoastaan kuninkuuskilpailuihin eivät ruunat saa osallistua. Kuninkuusravit tähtäsivät aikoinaan kokonaisvaltaisesti rodun ylivoimaisen edustajan löytymiseen. Kuninkaan ja kuningattaren on oltava kantakirjattuja ja jalostukseen hyväksyttyjä. Tänä päivänä asiahan on jo horjunut, kun kantakirjaan hyväksytään oriita joilla on vakava perityvä sairaus. Hyväksymisellä ne saavat kilpailuoikeuden kuninkuusraveihin mutta jalostukseen niitä ei suositella.

Valentinon ruunaus oli tyypillinen operaatio joka tehtiin paikallispuudutuksessa ja seisaaltaan kotitallilla. Sen kivekset poistettiin. Jos ori nukutetaan ja ruunaus tehdään makuultaan, on suuri pelko, että sillä on rakenteellinen vika (tyrä; ihmiskielellä suolet voivat tulla ulos) joka korjataan kastroinnin yhteydessä. Valentino on toipunut operaatiosta niin hyvin kuin vain mahdollista, mitään komplikaatioita ei ole esiintynyt.

Terveisin Annukka

-------

Valentino on ruunattu 27.9. Tuoreita kuvia galleriassa, kiitokset Katjalle.

Annukka

-------

Valentinon hyvinvointitoimikunta Jomi, Jussi ja Tappi ovat ehdottamasti sitä mieltä, että Valtsu ruunataan mahdollisimman pian. Näin voimme myöhemmin syksyllä osallistua kilpailuihin ja nyt kelit ovat viilentyneet niin, että toipuminen leikkauksesta on nopeaa ilman niin sanottuja mätäkuuriskejä. Valitettavasti emme saaneet siitosoritta mutta ennusteet hyvälle kilpahevoselle ovat erittäin korkealla.
 
Terveisin Annukka
-------

Eläinlääkäri on tutkinut Valentinon tarkasti ja suositellut sen ruunaamista. Oripojastamme tulee siis ruuna. Muuten Valentino voi hyvin, on reipas ja iloinen mieleltään. Sitä on treenattu kuutena päivänä viikossa ja se on kehittynyt hyvin. Reippaaseen treeniin toki tulee nyt muutaman viikon tauko mutta ruunauksen jälkihoitoon kuuluu mm. paljon kävelyliikuntaa. Mikä tärkeintä, ruunauksen odotetaan tuovan avun Valentinon vaivaan ja se pääsisi radalle tositoimiin. 

Annukka 

 -------

Valentino ei tule radalle syyskuussa. Kun sillä ajetaan kolme kertaa hiittiä se kipeytyy. Valitettavasti se arkoo suuria painavia kiveksiään. Eläinlääkäri saa tutkia ne vielä kerran, suuri todennäköisyys on, että se joudutaan ruunaamaan. Tiedotan heti eläinlääkärin käynnin jälkeen.

Annukka

-------

Valentinon tilanne ei ole vielä ihan täysin selvä. Valmentaja kertoi sen ravaavan ja menevän oikein hyvin jos alla on ollut viikko rauhallista hiittivauhtia ja sen jälkeen on ajettu reippaampaa. Mutta jos reippaampaa ajetaan useammin, Valentino alkaa vaivaantua rasituksen myötä. Kiveksiä on tutkittu mutta eläinlääkärin mukaan vaivaantuminen ei johdu niistä. Toivotaan, että niin on.

Kilpailuihin voimme kuitenkin odottaa sitä syyskuun aikana. Lisätietoja saamme varmasti pian.

Annukka

-------

Valentino edistyy mutta starttiin sitä ei vielä ilmoiteta. Sen treenauksessa noudatetaan Tampereen klinikalta saatuja ohjeita, vauhtia lisätään vähitellen. Kun se rasittuu alkaa sen takapää muuttua "velton" oloiseksi ja siinä on suuri vaara ravin hajoamiseen. Hevosemme on isokoinen ja vielä kasvava ja sen lisäksi sitä ei Valkealassa pystytty peräti kuuden kuukauden aikana valmentamaan täysipainoisesti syksystä 2014 syksyyn 2015, tuolloin se sairasti hengitystieinfektioita ja sairaus-  sekä toipumislomat veivät aikansa.
 
Valentinon ehdoilla mennään valmennuksessa sekä kilpailuttamisessa. Tämä ei ole klisee, siksi selvennän näitä ehtoja: Valmennuksessa ei pystytä kuromaan aiemman vuoden aukkoja umpeen. Toinen tärkeä ehto on se, että Valentino on isokokoinen hevonen joka tarvitsee aikaa. On hyvä, että tällainen hevonen ei alkanut antamaan radalla parempia vauhteja, ihminen helposti alkaa ahnehtia ja silloin on vaara, että hevonen särkyy.
Lopuksi tärkeä ehto: Valentino ei ole niin sanottu varhainen varsa, joten voi hyvinkin olla, että ensimmäiset suuremmat näytöt radalla se antaa vasta ensi vuonna.
 
Galleriassa on muutama uusi kuva. Kiitos niistä Katjalle.
 
Terveisin Annukka
 
-------

Kuninkuusraviviikonloppuna juostiin myös Montén Suomen mestaruus. Valentinon emän seuraava varsa syntyy SM monté -kilpailun kakkosesta, Hilkkermanista. Sadan Talli onnittelee Taskisen tallia upeasta suorituksesta!

-------

Sirkka-Liisa tiedusteli syytä takajalkojen polvien piikitykseen. Kimpassamme on paljon niitä joille asiat ovat uusia, joten Sirkka-Liisan kysymys on tärkeä. Googlaamalla löytyy vain aikuisten hevosten nivelrikkoja, selkeitä vaivoja. 

Nuorella suomenhevosella jonka kasvu on nopeaa tai joka kasvaa kookkaaksi kuten Valentino, kipeytyy taka- tai etupolvet rasituksesta hyvinkin usein. Tähän käytetään hoitotoimenpiteenä piikitystä.

Valentinomme kohdalla eläinlääkäri päätyi takapolvien piikitykseen koska se on vielä veltto takapään liikkeistä siksi, että se vielä kasvaa ja siitä syystä polvet kipeytyvät. Valentinon hoidossa polvien piikitys oli toimenpide jolla mahdollisia kasvukipuja lievennettiin. Polvinivelissä ei siis ole todettu mitään vikaa, ei aiemmissa eikä Tampereen tutkimuksissa. Tämän kokoinen hevonen vaatii vielä aikaa. 

Eli "Ei meidän menestyksellä mikään kiire ole, kunhan se vaan on varmaa!"

Annukka

-------

Niin lähti valmentaja aamuyöllä viemään Valentinoa Tampereelle. Huolissaan oli, mutta yli kahden tunnin tutkimusten jälkeen lähti huojentunut mies hevosen kanssa takaisin kohti Siilinjärveä.
Tutkimukset olivat olleet tarkat, mitään vakavaa ei löytynyt. Suu huollettiin. Takapolvet piikitettiin. Juoksunäytettä ajettiin radalla ja Valtteri-poika näytti hyvän kilpailupäänsä; alkoi vastata autolle. Epäpuhdasta ravia ei mennyt.
Eläinlääkärin arvion mukaan Valentinolla kannattaa nyt ajaa sitä vauhtia jonka se väljästi ja kauniisti ravaa, vauhtia tulee lisätä pikkuhiljaa, niin että ravi pysyy kasassa. Koska kyseessä on näin kookas hevonen, se ei ikäluokkakilpailuissa neljävuotiaana vielä tule loistamaan. Parempi ajaa nätisti ja pyytää vauhteja hevosen kehityksen mukaan, niin saadaan siitä varsavuosien jälkeen erinomainen kilpahevonen. Toki mukana ollaan suunnitelluissa lähdöissä jos Valentinon kehitys sen sallii, mutta tavoitteena ei voi olla aikuisen hevosen vauhdit joita voittamiseen tarvitaan.
Eläinlääkäri oli todella kehunut hevosemme komeaksi ja hyväjalkaiseksi ja oli ennustanut sille hyvän kilpahevostulevaisuuden. Emä oli saanut osan kehuista.
 
Huojentunein mielin voidaan nauttia aurinkoisista kesäpäivistä.
 
Annukka
-------

Korjaus edelliseen uutiseen:

Valentinon aika Tampereella on keskiviikkona 29.6. klo 8.30 eikä tiistaina kuten aiempi tieto oli.

Annukka

-------

Valitettavasti 22.6. selvisi, että eläinlääkäri Tupamäelle olisi mahdollista päästä vasta elokuussa. Valmentaja on sitä mieltä, että Valentino on tutkittava kiireellisenä. Emme voi alkaa elää vaivan kanssa kuin se olisi jokin hevosen ominaisuus, syy on löydyttävä ja hevonen on hoidettava.

Tästä syystä hän käytti eri kanavia ja sai tiistaille 28.6. peruutusajan Tampereelta Houtun klinikalta, siellä eläinlääkäri Kimmo Elfving tekee ontumiseen liittyvät tutkimukset. Tämän aamun verryttelyajossa ja kävelyttämisessä ei voitu huomata minkäänlaista vaivaa. Myös pojan mieliala oli ollut hyvä.

Tästä huolimatta oikein hyvää Juhannusta! Ehkä Härmässä nähdään.

Annukka

-------

Minulle on tullut kyselyjä siitä, miksi Veli Valentinon kilpailuvakuutus on päättynyt. Tämä johtuu 1.1. 2016 tulleista muutoksista kilpailuoikeuteen. Aiheesta enemmän alla olevasta linkistä:
 
 
Annukka 
-------

Valentino starttasi Lieksassa 21.6. Se sijoittui kymmenenneksi samalla ajalla kuin maaliskuussa raskaalla radalla ajetussa koelähdössä. Sen ravi ei ollut lainkaan sille ominaista lennokasta ravia, ja yllätykseksi se laukkasi kaksi kertaa.

Valmentajan tuoreet kommentit kotimatkan aikana olivat seuraavat: "sillä täytyy olla joku pieni vika, joka ei  tule kunnolla ulos. Eläinlääkäri Konttisen kanssa taivuteltiin ja väännettiin sen jalkoja varikolla mutta vika  ei  tule esiin. Laukatkin tulivat selkeänä vastustuksena, lämmittelyssä se oli hyvä. *#¥*#₩ Tämän hevosen vauhdit ovat jo nyt 1,32.0 mutta ei anna niitä ulos kun on jokin pieni vaiva, kalkkeutuma tai jokin jota me ei nähdä. Pitää saada tämä Tupamäelle, ja *¥*¥*₩# hevonen ei lähde klinikalta ennenkuin vaiva on löytynyt. "

Edellä olevasta voimme ymmärtää kuinka harmissaan valmentaja oli. Huomenna aamulla hän soittaa  Tupamäelle ja ajaa verryttelylenkin. Vaikutelmista tiedotetaan pian.

Annukka

-------

Veli "Valtteri" Valentino kilpailee Lieksassa tiistaina 21.6. lähdössä yksi, lähtöradalta yksi klo 18.30 alkavissa raveissa.
Olen Kouvolan raviradan ravintolakatsomon "kabinetissa" seuraamassa Valentinon lähdön. Mukavaa on jos Kouvolan seudun kimppalaisia saapuu kanssani jännittämään. Ilmoittakaa jos haluatte mahdollisesti ostaa Valentino-paidan, voin tuoda ylimääräisiä mukanani.
Mikäli pääkaupunkiseudun kimppalaiset haluavat kokoontua seuraamaan juoksua niin ottakaa yhteyttä, ilmoitetaan paikka sivuilla. Samoin esimerkiksi Kotkan seutu. Niin ja tietysti Valentino -paidat päälle ja lippikset päähän!

Lähdön voi seurata myös Toto-tv:n kautta osoitteessa: www.fintoto.fi

Annukka

-------

Valentinon kontrollitarkastus oli 9.6. Se oli kaikin puolin hyvä tutkimusten ja ajon aikana, epäpuhtaasta ravista ei ollut tietoakaan. Se sai eläinlääkärin todistuksen ja luvan osallistua kilpailuihin. Vielä kerran voimme kiittää valmentajaa ja olla todella tyytyväisiä siitä, että hän ilmoitti sen heti koelähdön jälkeen starttiin koska tuolloin tämä piilevänä ollut vaiva tuli esiin ja siten Valentino sai ennen sille suunniteltua kilpailukautta asianmukaisen hoidon. Myös Arille kiitokset huovan järjestämisestä "sairas"kengitykseen.

Annukka

 

Annukka Merikallio Oy on palkinnut Valentino-paidalla Samin hänen myönteisen esittelynsä vuoksi. 

Sami on lievistä ennakkoluuloistaan huolimatta aikuisena mennyt ravikilpailuihin ja innostunut tuolloin totovoiton myötä peleistä ja myöhemmin koko urheilulajista. Isäksi tultuaan hän on ohjannut lapsensa harrastamaan hevosurheilua ja tukenut tätä osallistuen mm poniravitoimintaan, ei vain hääräten omalla paikkakunnallaan, vaan koko maassamme. Sen lisäksi hän seuraa aktiivisesti raviurheilua nostaen lajin kansainvälisten jalkapallo-ottelujen rinnalle. Ennakkoluulottomissa, elämänmyönteisissä harrastajissa on lajin tulevaisuus! Kiitos Sami!

Annukka Merikallio Oy

 

Kuninkuusravimajoitusta vailla? Nyt olisi loistokuntoinen ja hyvin varusteltu asuntovaunu tarjolla: 

http://www.tori.fi/uusimaa/Weinsberg_500_XD__matkailuvaunu_saarekevuoteella_27440417.htm?ca=18&w=118

------- 


Ihana kesä!

Voikukkia ja kaikkea vihreää...

Valentino on ollut erittäin reipas ja iloinen. Tarhassa ori on tosin hieman menevän oloinen koska treenaus on ollut toistaiseksi pelkkää pehmeällä alustalla suopellolla menemistä - johonkin ylimääräinen energia on purettava. 

Huopaa kavio-ongelmaan on löytynyt ja pian kokeillaan uutta kengitystä.

Seuraava eläinlääkärin tarkastus on viikolla 23.

 

Valentinon emä Koto Ellu alias Prinsessa nauttii myös olostaan uudessa ympäristössä - hän on kuntoutunut ja nuortunut olemukseltaan!

Hieno poseeraus tuoreessa rakennekuvassa!
      

-Annukka-

 

 

El Lappeteläinen kävi tutkimassa Valentinon. Oikeasta etukaviosta tuli edelleen mätää. Hoidot jatkuvat kuten aiemmin. Lappeteläisen arvio on, että hoito vie vielä noin 2 viikkoa. Uusimisen ennaltaehkäisemiseksi joudutaan tekemään paljon työtä. Kovalla alustalla valmentamista ei suositella kahteen viikkoon. Onneksi Valentinon valmennusmaastoon kuuluu suopeltoa, joka hoitaa kaviota ja estää kovan iskun. Raviradalle kilpailuihin voimme odottaa sitä kesäkuun loppupuolella.

Onni tässä harmissa oli se, että koelähtö ja startti olivat niin varhain keväällä, että Valtteri ehditään hoitaa kuntoon ennen syksyksi suunniteltua kilpailurupeamaa.

Annukka

-------

Keskiviikkona Lappeteläistä ja Valentinon tutkimusta odoteltiin iltaan saakka mutta valitettavasti hän oli joutunut akuutille päivystyskäynnille, joka vei Valentinon ajan. Uusi yritys on perjantaina 20.5.

-------

Todellinen suurin syy Valentinon epäpuhtaaseen raviin on selvinnyt. Kuten niin monesti eri yhteyksissä on mainittu, että kun takajalat alkavat hakea epäpuhdasta ravia, on syy etujaloissa. Valentinon oikeassa etukaviossa on ollut syvä paise jonka valmentaja on saanut avattua ja sitä on hoidettu luonnonmukaisesti rahkasammalhautein. Valtsun isällä on ollut aikoinaan samaa vaivaa ja sen hoitamiseksi vaaditaan kovaa työtä kuten myös uusimisen ennaltaehkäisyyn. Hoitojen lisäksi kengän ja kavion väliin laitetaan iskua vaimentava huopa. Jos teillä on kenelläkään 5-8mm. paksua samankaltaista huopaa kuin huopatossujen varressa niin nyt sille on kovaa tarvetta. 

Keskiviikkona eläinlääkäri Lappeteläinen - joka itsekin valmentaa ja ohjastaa kilpaa - saapuu tutkimaan Valentinon. Sille tehdään perusteellinen ontumatutkimus ja Eero Lappeteläinen ajaa sillä. Jos hän antaa puhtaat paperit niin Valentino ilmoitetaan kilpailuihin.

Annukka

-------

      

Kovasti oli Valtsu Valtteri mielessä Kiinan reissullakin!

Terveisin Annukka ja Ari

                                                                                                    

Valentino on ollut iloinen oripoika eikä ole kevyellä ajolla hakenut epäpuhdasta ravia. Koska se on iso ja raskastekoinen ori, saattaa se vaatia vielä aikaa jotta kasvukivut tai niiden muisto väistyy. Huonon ravin syyksi ovat valmentaja ja eläinlääkärit päätyneet kolmen tekijän yhteisvaikutukseen: kasvukivut, pieni vanha lihasrevähtymä ja psykologiset syyt.
Toukokuun ensimmäisellä viikolla aletaan treenin rasitusta lisätä, seuraavaksi treeniin lisätään radalla ajoa. Hoidot jatkuvat kuten aiemminkin ja kun hevonen itse kertoo koska on valmis radalle, tehdään ontumatutkimus ja sen tuloksien mukaan ilmoitetaan kilpailuihin.

Annukka

-------

Valmentaja sai peruutusajan ultrakuvantamiseen perehtyneeltä eläinlääkäriltä joka tutki Valentinon ja poissulki irtopalat tai piilevät nivelvauriot. Jaloista ei löytynyt vikaa. Kasvurajatkin ovat kiinni.

Tästä huolimatta eläinlääkäri arvioi, että Valtsu on saattanut kärsiä kasvukivuista. Kevyessä liikkeessä ravi on moitteetonta. Noin kaksi viikkoa jatketaan kevyellä ajolla jonka jälkeen rasitusta lisätään ja tehdään ontumatutkimus ennenkuin se ilmoitetaan raveihin.

Annukka

-------

Jos tulet sivustolle selaimesi vanhasta linkistä ja sivuston ulkoasu näyttää oudolta niin pieni vinkki: klikkaa f5 (=päivitä).  Näin saat näkyviin aina viimeisimmän version sivustosta.

Terv. Heli, ylläpito

-------

Miljoonien lisä ravipalkintoihin ja kotimaisen kasvatuksen edistämiseen

Loppuvuoden 2016 aikana ennakkomaksullisten kilpailuiden palkintoja tuetaan 418 000 eurolla, Nuorten Sarjojen ja Tammasarjojen palkintoja 374 000 eurolla, arkipäivien profiiliravien palkinnot kasvavat jopa              1 040 000 eurolla ja raviratojen kohdetuet 800 000 eurolla. Kotimaista hevoskasvatusta ja ravilähtöjen palkintoja ympäri Suomen tuetaan yhteensä jopa 2 632 000 eurolla.

Lue lisää:  http://www.hippos.fi/index.phtml?s=534&869_m=12900

-------

Valtsun  lihasrevähtymästä on käynnistynyt perättömät  huhupuheet ja toivon, että jokainen kimppalainen katkaisee niiltä siivet. Sille ei ole käynyt mitään sellaista tapaturmaa josta aiempi valmentaja, kimpanvetäjä tai ainutkaan eläinlääkäri olisi tietoinen. 

Marko Heikari on saanut asiasta tiedusteluja, nykyiselle valmentajalle on soitettu nimettömänä ja puhuttu paikkaansapitämättömiä asioita ja johdettu harhaan. Hoidon kannalta on tärkeää, että kaikki hoitoon vaikuttavat asiat ovat faktatietoa eivätkä mielikuvituksen tuotetta. Valmentaja haluaa myös kaikkien tietävän, että kyse on lahjakkaasta hevosesta joka halutaan terveeksi.

Annukka

-------

Olemme saaneet virkistävän lisän tiedottamiseen kun sivujen ylläpitäjä Heli osallistuu myös uutisointiin. Mukava saada Heli sinut "remmiin", tervetuloa. Kiitokset Ristolle sivujen perustamisesta ja ylläpidosta joka ajoittain oli lähes reaaliaikaista. Tästä esimerkkinä Valentinon Viikissä käynti: kuvat ja tutkimustulokset julkaistiin kymmenessä minuutissa niiden ottamisesta ja valmistumisesta. Kiitos niin paljon, ilman sinua emme olisi saaneet tiedotusta toimimaan!

Sivustolle perustetaan kimppalaisia esittelevä sivu. Esittely aloitetaan Helistä joka liittyi kimppaan viimeisten joukossa.
Hänen jälkeensä on esittelyvuorossa tv:n ravi-lähetyksistä tuttu ja raviratojen äänityöläinen Tapio "Tappi" Hoikka, joka puolestaan on ollut puuhamiehenä tässä kimpassa alusta asti ja on ollut merkittävä henkilö Valentinon elämässä.

Uusi esittely julkaistaan viikottain. Kimppalaisia pyydetään ilmoittautumaan esiteltäväksi. Emme luonnollisesti halua julkaista mitään syvähaastatteluja vaan kertoa kimppalaisen hevosharrastuksesta ja muista aihetta sivuavista asioista. Henkilön kuva julkaistaan vain jos esiteltävä antaa siihen luvan. Yritykset voivat vapaasti mainostaa palveluitaan. Toivottavasti moni kimppalainen innostuu asiasta ja sivustomme saa uutta ulottuvuutta kimppaomistamiseen.

Terveisin Annukka

-------

Veli Valentinon osuuksia on myynnissä yhdeksän kappaletta. Jos haluat ostaa osuuden/osuuksia, ilmoita siitä Annukalle. Mikäli halukkaita ei löydy 13.4. mennessä, voi osuuksista luopuva osakas myydä osuutensa vapaasti kenelle haluaa. 

Terv. Heli, ylläpito

 

Valentinon emä Prinsessa, alias Koto Ellu, siirtyi Anun ja Jussin kotitallilta uusiin maisemiin ja palaa siitosuralle. Miehelle joka on mieltynyt sen varsoihin ja joka on kasvattanut 36 hevosta. Niiden joukossa yhden, jonka valmensi ja ohjasi mm. voittamaan Vieskerin. Sama hevonen oli Suomen joukkueessa Pariisissa kun Valentinon isä Sipori voitti kyseisen kisan.
Kuka ja mikä? Markku Taskinen ja Hilkker. Nyt haaveemme on, että Hilkkerin poika Hilkkerman ja Valentinon emä saisivat Suomen 100 v juhlavuonna varsan. Kasvattajarekisterissä nimellä Annukka Merikallio Oy ja Markku Taskinen.

 

Valmentaja soitti; eläinlääkäri Eero Lappeteläinen on tutkinut Valentinon tänään 4.4. 2016. Saamme pitää sen oriina,  kiveksistä ei löytynyt vikaa. Sen oikean takajalan sisäpuolelta noin 10 cm kinnernivelen yläpuolelta löytyi lihasrevähtymä, jonka eläinlääkäri arvelee olleen jo kauan. Nyt kun rasitusta tuli ja kovempaa vauhtia, se alkoi oireilla, kuten oireili opetuslähdössäkin. Lappeteläisen mukaan vaiva ei ole vakava - hoito-ohjeena on, että jalkaa venytellään, hierotaan ja hoidetaan hyvällä linimentillä sekä kuukauden päivät liikutellaan vain hiljaista vauhtia. Näillä keinoin sen ennuste on hyvä. Kuukauden kuluttua tehdään vielä ontumatutkimus. Syytä revähtymään voimme vain arvailla mutta eläinlääkärin arvion mukaan joskus revähtymä  saattaa tulla  ihan vain kovasta kasvupyrähdyksestä tai se on voinut koettaa tulla tarhasta putkiaitojen yli - asia jota emme tiedä. Voimme siis olla huojentunein mielin ja näyttääkin siltä, että pysymme tavoitteiden suhteen aikatulussa.

-------

Kuvagallerian sivulla 8 on neljä uutta kuvaa ensimmäiseltä kilpailupäivältä.

-------

Tappi puhui kuskin kanssa ja tämä toisti aiemman; on kyse isokokoisesta oriista joka ei ole vielä valmis, tarvitsee laittoa noin 1,5 kk ja kivesasia on tutkittava. Meillä on huolellinen ja tarkka valmentaja joka vuorenvarmasti osaa tehdä oikeat ratkaisut. Niistä tiedotetaan.

 -------

Valentinon kilpailu-uran aloitus ei todellakaan ollut hohdokas. Se juoksi 10 sekuntia huonomman ajan kuin koelähdössä. Sen takapään ravi hajosi ja oli lähdön loppua kohden surkea. Kilpailueläinlääkäri tutki sen ja totesi, ettei mitään vikaa löydy, mutta suositteli klinikalla käyttämistä. Näin toimimme. Eläinlääkäri totesi Valentinon olevan hyväkäytöksisen, komean nuorenherran. Hänen mielestää sen voi tuoda kilpailuun heti, jos klinikalla ei vaivaa löydy.

Kuski kommentoi Valtsua tulevaisuuden hevoseksi ja suositti, että laitetaan sitä kaikessa rauhassa puolitoista kuukautta, ja sen jälkeen uudelleen radalle. Myös sen suuret kivekset tulivat puheeksi ja valmentaja päätti kokeilla orisuojia. Koska lumikelillä on takapään ravi ollut moitteetonta, niin nyt kostea märkä hiekka voi tuntua todella pistävältä ja se arkoo kiveksiään siksi. Tappi jututtaa kuskia lisää ja tiedotan heti jos jotain uutta tulee esille.

Tästä hevosenomistajan ikävästä arkipäivästä huolimatta myös jotain hyvää, se sai 300,- nuoret radalle palkintoa, jota ei lueta sen palkintosummaan. Sarkastista ehkä sanoa, että tienasipa eläinlääkärikulut.

-------

Kotisivujen ylläpitäjä on vaihtunut. Kiitos Ristolle tähän saakka tehdystä hienosta työstä ja saamastani hyvästä opastuksesta sivujen ylläpitoon. Jatketaan toistaiseksi nykyisellä ulkoasulla, mietitään sivujen uudistamista jossain vaiheessa. Otan mielelläni vastaan palautetta ja kehitysideoita. Sähköpostiosoitteeni on heli.saareks(at)gmail.com

-------

Valentino poseerasi 12.3. kevättalven auringossa. Sen runko on muotoutunut hyvin urheiluhevosen näköiseksi. Kts. myös gallerian kuva 184.

 

-------

Valentino osallistuu ensimmäiseen ravikilpailulähtöönsä entisellä kotiradallaan Kouvolassa sunnuntaina 3.4. Lähtö 1 numero 6 klo 14:10. Kuskin tehtävässä Hannu Torvinen. Maalipaalulla nähdään!

-------

 

 Valentino suoritti 25.3. hyväksytyn koelähdön huomattavan hyvällä ajalla 1.41,8. Rata oli raskas ja hyväksyttyyn lähtöön olisi riittänyt hyvityksen vuoksi 1.52,0. Lähdön alussa se yllätti valmentajan nostelemalla hieman takamustaan, ilmeisesti se jännitti tai luuli näkevänsä mörköjä keskikentällä. Ravi parani ja oli pian oikein hyvää ja lennokasta eivätkä voimat olleet vähissä loppusuoralla, missä se otti pyytämättä pienen loppukirin. Olemme päässeet siirron yhteydessä asetettujen tavoitteiden ensimmäiseen, hyvin tärkeään etappiin. Nyt alkaa harkittu kilpailuttaminen, josta tiedotan asap. Kuvagallerian sivulla 8 kuvia koelähtöpäivältä. 

-------

Valentino osallistuu perjantaina 25.3. Kuopion raveissa koelähtöön, joka ajetaan klo 16.50. Hyväksytyn koelähdön jälkeen se voidaan ilmoittaa ravikilpailuihin. Koelähdön voi seurata toto tv:n lähetyksestä reaaliajassa tai myöhemmin videokirjastosta. Jos saavut raveihin niin nähdään maalipaalulla. Valentinon veli Merlin juoksee toisessa lähdössä, tämän jälkeen voimme mennä varikolle tapaamaan Valentinoa.

-------

Aarian Oliveri on yksivuotias orivarsa, jonka ympärille rakennetaan sadan osuuden kimppaa. Oliverin tähti on lähes identtinen Valentinon tähden kanssa. Oliverin kimpasta on vielä osuuksia vapaana, käy katsomassa alla olevasta linkistä tietoja! Kimpan vetäjä on Sukuposti.net sivuilta tuttu Terhi Piispa-Helisten.

 

-------

Helmikuun viimeiset viikot ovat olleet ihanteelliset hevosten talvitreenaamiseen ja peruskunnon ajoon. Valentino on edistynyt hienosti ja on valmentajalle erittäin mieluinen treenattava. Se on ollut terve läpi talven ja tarkoitus on, että se ilmoitetaan Nuoret Radalle- lähtöön Pitkäperjantain (25.3.) Kuopion raveihin.

-------

Valtsu on rokotettu 3.2.2016 hevosinfluenssaa vastaan, joka on kaikilla Suomessa kilpailevien hevosten pakollinen vuosittainen tehosterokote. Rokotuksen jälkeen oli muutama päivä kevyttä liikuntaa ja tarhapäivää, mutta sen jälkeen on ollut normaalisti treenattavissa pääasiassa rekiajoa, kun vielä kelit suosii sillä ajamisen.

Terveisin Katja S.

-------

Tukkirekitreenissä 23.1.2016  (gallerian kuvat nro 175 - 180) valmentaja kiinnitti huomioni Valentinon suoriin liikkeisiin, etujalkojen liikkeet ovat täysin suorat, se ei keri eikä melo. Valentino on kuin esi-isänsä Vieteri: laiska treeneissä. Tätä valmentaja pitää hyvänä, koska  iso ori on vaarassa rikkoa nivelensä, mikäli lähtee  ampaisemalla raskaaseen voimatreeniin. Kaarlo Partasen sanoin toteamme, että pitkillä voima-ajoilla hevonen tulee kestäväksi ja kun se saa kilpakärrit peräänsä niin se tuntee lentävänsä. Sen mielentila tulee saada sellaiseksi, että radalle kun mennään, niin se on kuin juhlaa.

-------

Katja kuvasi Valtsun  rentoa rekitreeniä 10.1.2016 -20 asteen pakkassäässä (gallerian kuvat nro 169 - 174).

-------

Valentinon ennakkomaksulliset kilpailut vuonna 2016:

Oulu Express karsinta 29.8, finaali 10.9. Oulu
Kriterium karsinta 20.9, finaali  1.10. Tampere
Satakunta-ajo  karsinta 14.10, finaali 29.10. Pori

 

 

Oikein hyvää Joulua kaikille sivuillamme vieraileville tutuille ja tuntemattomille!
 
Vietimme Arin kanssa perheemme pikkujoulua Siilinjärvellä 12.12.2015 järkyttävän kehnossa säässä. Siitä huolimatta pääsin Valentinon kyydissä treenilenkille. Valentino on ilmavaliikkeinen reipas ori, joka käyttäytyy asiallisesti. Valmentaja arvelee sen tulevaisuutta raviradoilla valoisaksi.
 
Polven Juustola lahjoitti valmentajalle ja hevosenhoitajalle sekä kimpanvetäjälle upeat juustopaketit. Tästä niin suuret kiitokset meiltä kaikilta.

-------

Vuosi 2016 tulee olemaan Valentinon kilpailu-uran aloitusvuosi. Toimintasuunnitelmaan kuuluu maalis-huhtikuussa ajettava koelähtö (Nuoret radalle -lähtö) ja sen jälkeen kilpailuja harkitusti kesällä, kuitenkin niin, että muutamia lähtöjä on takana jo elokuun alkaessa. Neljävuotiailla ei saa startata enempää kuin neljä kertaa kuukaudessa, siksi kilpailuttaminen on suunniteltava huolella.
 
Ennakkomaksullisista kilpailuista aloittaa Oulu Express karsinnoillaan 29.8. Finaali ajetaan 10.9. Tässä kohdassa tulee tiukka hetki, sillä Kriterium-karsinta on mahdollisesti jo muutaman päivän sisällä. Tähän en löytänyt Teivon sivuilta selvyyttä ja Hippoksen sivuilla Satakunta-ajon finaali sekä Kriterium-finaali on merkitty samalle päivälle eli 1.10. Tämä ei tietenkään ole mahdollista eikä totta. 1.10. on ainoastaan Kriterium-finaali Teivossa. Satakunnan karsinnat ovat 14.10. ja finaali 29.10.
 
Jos Valentinomme nuo kaikki suorittaa, olemme varmasti täysin tyytyväisiä vaikka se jäisi sen jälkeen tauolle. Loppuvuodesta, ainakin kuluvana vuonna, on ollut Nuorten Sarjoja aika mukavasti - melkeinpä liikaakin, kun kesällä tarjonta oli suorastaan onnetonta. Siksipä loppuvuoteen saattaa mahtua vielä yksi tai kaksi starttia.
 
Kun suunnittelette ensi vuoden ravireissuja, niin toivottavasti sisällytätte nuo edellä olevat finaalit kalenteriinne. Täytyy ainakin tässä vaiheessa olla varma siitä, että se raivaa tiensä finaaleihin!

-------

Valmentaja kertoi 23.11, että Valentinon runko on alkanut jo hieman rakentua ja siihen on tullut urheiluhevosen näköä. Tosin  kovasti se vielä puhaltaa esimerkiksi silloin, kun mäkeä pitäisi ylös mennä. On kuulemma kuin juna puuskuttaessaan, mutta tykkää kyllä treenata, kunto on vain niin pohjalta rakennettava. Aluksi se oli uudella tallillaan kovin vireä ja innokas, kuin pikkupoika konsanaan, mutta nyt on alkanut vakavoitua. Sen käytös on hyvää ja asiallista.

-------

Veli Valentino -joulukortit tilattavissa 4.11 asti. Hinta 1,30 €. Lisätietoja Annukalta.

-------

Valentinon valmentaja Markku Taskinen luonnehti hevostamme lahjakkaaksi ja virkeäksi oriiksi, jonka lihaksiston kehittäminen ja voimistaminen on nyt valmennuksen ensimmäinen tavoite. Sitä ajetaan aiemmin kuvatun lisäksi suopellolla, joka nimenomaisesti kehittää ja voimistaa. Valmentajan mukaan Valtsu kannattaa maksaa Oulu Express -kilpailuun.  Kilpailun esite ja säännöt alla.

Valentinon valmennukseen tulee radikaaleja muutoksia, valmennuksen määrää lisätään niin, että se on ajossa kuutena päivänä viikossa neljän asemasta. Valmennukseen sisällytetään monipuolisia treenejä. Esimerkiksi, jos se tänä aamuna veti rekeä tunnin verran kuuranhuurruttamalla kumpuilevalla sänkipellolla, juoksee se huomenna kärryt perässään hiekkateiden mäkiä ylös ja alas. Ylhuomenna vuorossa on joenrantatörmän ylös- ja alashölkkä. Neljäntenä päivänä mennäänkin pitkää metsätielenkkiä jne. Talven tultua, lumitilanteen mukaan oppii Valtsu vetämään pankkorekeä umpihangessa. Eli nyt lumisateita toivomaan, mutta ei niinkään tänne etelään, Helsinki menee kaaokseen, jos on samanverran lunta kuin jokunen vuosi sitten oli.

-------

Valentino sairasti 11 kuukauden aikana kolme kertaa jonkin asteista hengitystietulehdusta ja sairaus- sekä toipilaslomat olivat pitkät. Valmennuksellisiin tavoitteisiin ei päästy. Edellä olevan johdosta hevosemme tutkittiin perusteellisesti Yliopistollisessa hevossairaalassa, eikä siitä löydetty tekijää, joka selittäisi toistuvan sairastelun. Kimppalaisemme ovat olleet huolestuneita näistä asioista ja hevosen hyvinvointitoimikunta päätti vaihtaa Valentinon ympäristön. Se siirtyi Markku Taskisen valmennukseen Siilinjärvelle 15.10. Tappi Hoikka kuljetti sen Kuopioon, josta Markku sen haki. Tapille ja Markulle kiitokset.
 
Uudessa talliinsa se kotiutui heti. Uusi ympäristö on silminnähden virkistänyt sen mieltä, se kirmailee iloisesti ja osallistuu omalla tavallaan pihan tapahtumiin.

-------

Syyskokus pidettiin 12.10. 2015. Kokous päätti yksimielisesti mm. seuraavaa:
- Valtsulle valittiin hyvinvointitoimikunta, joka valtuutettiin toimimaan ja tekemään päätökset Valentinon valmentamiseen ja hoitoon liittyvissä asioissa. Toimikuntaan kuuluu Jussi, Jomi ja Tappi. Kaikki kolme ovat kokeneita hevosalan asiantuntijoita. Tekemistään päätöksistä he ilmoittavat kimpan vetäjälle, joka tiedottaa asiasta kimppalaisille.
- Matin (Sepeteus) ehdottama fanitutteiden tyyli miellytti kaikkia. Väreiksi valittiin musta-kulta. Tuotteista tulee enemmän infoa sivuille avattavaan omaan tuoteosioon.
- Maksamattomien hoitovastikkeiden osalta päätettiin, että mikäli kunkin vuoden tilikauden loppuun ei vastiketta ole maksettu eikä sovittu, kyseisen osuuden omistaja erotetaan Sadan Tallin jäsenyydestä ja osuus siirtyy Sadan Tallin omistukseen, joka voi sen halutessaan myydä.
- Vuodesta 2016 alkaen tilikausi päättyy lokakuun viimeisenä päivänä.
- Vuonna 2016 ei järjestetä Valentinon päivän tapahtumaa.

-------

Veli Valentino esiintyi Yliopistollisessa eläinsairaalassa erittäin orimaisesti, oli kovasti huudellut kavereille! Terve merkki sekin. Tutkiumuksissa ja tähysyksissä todettiin täysin terve hevonen, jota voidaan alkaa valmentaa normaalisti ylihuomenna. Olemme siis hyvin onnekkaita. Ennaltaehkäiseviä hoitotoimenpiteitä tullaan miettimään ja toteuttamaan, jotta toistuvilta infektioilta ja pitkiltä treenaustauoilta vältytään.

-------

Koska Valtsu sairasti jo toisen hengitystieinfektion tänä vuonna ja sillä olisi pitänyt olla Kouvolan  klinikalla tällä viikolla kontrolli, muutimme suunnitelmia ja viemme sen perusteellisiin tutkimuksiin Yliopistolliseen Hevossairaalaan Helsinkiin keskiviikkona 23.9.  Kimppalaisista Juha ja Jomi ovat viemässä. Tästä suurkiitos heille.  Sivuilla tiedotetaan tutkimuksien tuloksista ja saammeko preventiivisiä ohjeita.  Tämä on "mieluummin katsotaan kuin kadutaan" tilanne, ei lainkaan niin dramaattinen kuin miltä se saattaa kuulostaa. Maallikolle Valentino näyttää täysin terveeltä hevoselta, sitä käytiin kuvaamassa fanituotteita varten perjantaina. Mutta, koska on meidän "jalokivestä" kyse, niin silloin annetaan paras mahdollinen tutkimus ja hoito.

-------

SADAN TALLIN SYYSKOKOUS MAANANTAINA 12.10.2015 klo 17:30
Hotelli Cumulus, Kokoustila 1, Kouvolankatu 11. Varaus Sadan Talli / Merikallio

-------

Kouvolan viini-  juustoteemaravit keräsivät ennätysyleisön. Sää suosi kivana raikkaana alkusyksyn kuulautena. Hyviä kilvanajoja maalipaalulle asti. Uusia raviharrastajia löytyi ja kipinä syttyi,  kun raveissa aiemmin käymättömät tulivat Polven juustolan tuotteiden ja Werlan viinien maistajaisiin, ja totesivat että ravikansassa on paljon mukavia ihmisiä, kiva tunnelma ja pelitkin on haasteellisen hauskoja. Hyvä! Radoille on kehiteltävä teemoja, jotka houkuttelevat ihmisiä raveihin kokemaan niiden kiehtovuuden.

Valentinomme toipuu viruksesta ja se ilmoitetaan Nuoret radalle -lähtöön heti kun tilanne sallii. Tällä sivustolla tiedotetaan entiseen malliin.

Annukka kävi onnittelemassa 3.9. Kouvolan lääkärikeskuksen nimikkolähdön voittajat. Kasvattaja-omistaja oli hyvin onnellinen ja suorastaan liikuttui. Annukka osasi samaistua, mutta toki vielä vain haaveen tasolla, mutta jonakin päivänä Valentinomme voittaessa me kaikki saatamme tuntea pakahduttavia onnen tunteita.

Mainostoimisto Sepeteuksen Matti sai paljon toiveita Valentino-tuotteista, joita alamme viedä eteenpäin syyskuun puolessa välissä, kun Annukka palautuu lomamatkaltaan. Sivuille kannattanee aukaista tuotesivu, jossa valikoimaan on helppo tutustua.

-------

 

Valentino on saanut viruksen, joka tehnyt keuhkoputket täyteen vaaleaa rakkulaa. Se oli käytetty klinikalla tähystyksessä, kun ei ollut palautunut lenkin jälkeen. Starttiin sitä ei 3.9. saada, tästä huolimatta nähdään radalla juusto- ja viini -herkuttelujen parissa.

-------

20.08.2015 Sadan Talliin on liittynyt mainostoimisto Sepeteus. Meille on siten luvassa hienot fani-tuotteet! Ensimmäisenä tuotteena jo tänä vuonna suunnitellaan Valentino-joulukortit, joita osakkaat voivat tilata haluamansa määrän. Mikäli Sadan Tallin osakkaat, yrityiset tai yksityiset tarvitsevat mainostoimistopalveluja, kannattaa ottaa yhteyttä Sepeteukseen (matti.vesala(at)sepeteus.fi) ja mainita olevansa Sadan Tallin osakas. Annukka on jo tilannut oman yrityksensä käyntikortit Sepeteuksesta.
 
Kouvolan ravit 3.9 torstaina, nuoret radalle lähtöön ilmoitetaan Valentino, lähtö järjestetään mikäli ilmoittautuneita on vähintään neljä. Nähdään maalipaalulla ja lähdön jälkeen ravintolakatsomon alatasanteella. Ravintolassa Polven Juustolan tuote-esittely ja mahdollisuus nauttia juustolautasesta, -leivoksesta ja laadukkaista luomuviinestä. Tervetuloa ja tuokaa ystävät mukana, tehdään mukava ravi-ilta ja lähdetään jatkoille yhdessä!

-------

Kouvolan raveissa 3.9. on teemana juustot ja viinit. Mahdollisuus on nautiskella Sadan Tallin osakkaan Polven Juustolan herkullisista juustoista. Viineistä tiedotetaan tuonnempana. Mikäli raveissa järjestetään Nuoret Radalle lähtö (n. klo 17:30) tulee Valentinomme osallistumaan siihen. Tiedossa on mukava ravi-ilta jossa on mahdollisuus juusto- ja viininautintoihin sekä viettää aikaa sadan tallilaisten ja Kouvolan raviliigan osakkaiden kanssa. Tervetuloa!

-------

Annukka osallistui kuninkuusraviviikonloppuna hevoshuutokauppaan, joka pidettiin perjantaina 31.7. MTV uutisoi kymmenen uutisissa asiaa ja uutisfilmistä useat ovat saaneet sen käsityksen, että hän osti hevosen. Näin ei tapahtunut, Annukka sisäänhuusi Valtsun 2v sisaren Tuliopaalin, koska hinta olisi jäänyt liian alhaiseksi.

Valentino sai reissusta hienot nahkaiset riimut ja riimuvarren. Ne toivottavasti nähdään Valtsun päällä 3.9 Kouvolan raveissa.

-------

Kymi GP:n jälkeinen sunnuntaiaamu 28.6. oli aurinkoinen ja miellyttävä, niin kuin oli meidän kimppamme tapaamisen tunnelmakin. Valitettavasti vain murto-osa jäsenistä saapui paikalle, nimittäin sitä tunnelmaa, joka Tapin puheista syntyi, ei voi saavuttaa kirjoitetusta tekstistä. Lyhykäisesti näin hän kommentoi heti ajon jälkeen: "Kyllä on hyväohjainen hevonen, kerrassaan mainio. Luokittelen hevoset kolmeen luokkaan, joista alimpana ovat suoraan sanottuna lahjattomat, toisessa luokassa ovat hyvät, ja kolmannessa erittäin hyvät. Valentinomme kuuluu kolmanteen luokkaan."

Tappi kuten Markokin toisti, että Valtsun ravi on laajaa ja siihen tarvitaan voimaa, kuten painavan kehonsa liikuttamiseenkin. Siksi valmennus on pääosin vastuskärryllä tapahtuvaa voima-ajoa, jonka Valkealan soraharjun mäkiset maastot tekevät monipuoliseksi. Valentinoa ajetaan neljä kertaa viikossa, sykemittari on säännöllisessä käytössä, sillä seurataan sykkeen nousua juuri oikealle tasolle, ettei valmennus nostata maitohappoja.

Valmentajan mielipide on, että kolmevuotiaana ei kannata "oikeisiin" kilpailuihin mennä, koska niissä on enemmän hävittävää kuin voitettavaa. Nuoret radalle lähtöjä ajetaan syksyllä. Ja tässä kohtaa voidaan todeta, että eihän meidän menestyksellä mikään kiire ole, kunhan se vain on varmaa. Tosin ei Valentinoa pumpulissa pidetä, jos kaikki menee suunnitellusti alkaa neljävuotiskaudella kilpailuihin osallistuminen.

Timon kautta saimme kolme upeaa arpajaisvoittoa ja onni suosi Tappia, Teijaa ja Tarjaa. Menivät voitot oikeisiin osoitteisiin; Tappia saimme kiittää välittömästä tunnelmasta, Teijaa hienoista valokuvista ja Tarjaa maistuvasta ateriasta.

-------

Valentino  suoritti opetuslähdön 18.6 ajalla 1.52,0. Ensimmäinen kierros ei ollut kaunista ravia ja vauhtikin oli liian kova, mutta toisen kierroksen se keskittyi juoksemiseen ja vauhtikin hiljeni niin, että opetuslähdön aikarajat eivät olleet uhattuina.

Valmentaja kertoi Valtsun olleen ensimmäistä kertaa tallialueella orimainen, huuteli muille hevosille, ilmoitti läsnäoloaan. Kimppalaisia oli raveissa toistakymmentä, osa seurasi Tappi Hoikan tavoin opetuslähtöä Toto TV:n kautta. Tappi laittoi tekstarin heti lähdön jälkeen, oli iloinen Valentinon juoksusta, ja toivotti kaikille kimppalaisille Hyvää Juhannusta.

-------

Valentinon opetuslähtö torstaina 18.6. klo 17.15. Tavataan maalipaalun tuntumassa ja terassilla kolmannen lähdön jälkeen, jolloin Marko tulee kertomaan raviliigalle ja Sadan Tallille Despinan ja Valentinon ajosta nousseita fiiliksiä. Vielä muistutetaan siitä, että ravipäivinä on tallille annettava täydellinen työrauha ja vierailijat eivät ole toivottuja.

-------

Valtsu on ilmoitettu 18.6 opetuslähtöön Kouvolaan. Tavataan maalipaalulla!

-------

Kymi GP:n yhteyteen teemme sunnuntaiksi 28.6. tapaamisen Kouvolan raviradalle. Tuolloin kimppalaisemme, tv-raviohjelmista jo tutuksi tullut Tapio "Tappi " Hoikka ajaa Valentinoa radalla ja keskustelee ja haastattelee valmentajaa sekä hevosen hoitajaa. Ajo on n klo 12:00.
 
Paalupaikalla on mahdollisuus lounastaa porrastetusti. Ensimmäinen kattaus klo 11:00 - 12:00 ja toinen kattaus 12:30 - 13:30. Buffalounaan hinta on 12 euroa. Lounaalle saapuvia pyydetään ilmoittautumaan Annukalle s-postiin, samalla maininta siitä kumpaan kattaukseen aikoo osallistua. Tervetuloa!
 
Sadan Tallin osakkaat voivat osallistua Valentinon matkassa arvontaan. Arvonnan voittaja pääsee Heikarin tallilla tutustumaan hevoseen lähemmin ja auttamaan valjastuksessa. Voittaja kulkee kuljetusautossa radalle sekä takaisin tallille. Arvontaan osallistuvia pyydetään ilmoittautumaan Annukalle, joka ilmoittaa voittajalle henkilökohtaisesti voitosta ja  päivän yksityiskohdista.
 
Kaikki 28.6 tapahtumaan saapuvat saavat yhden arpalipun. Tapahtuman päätteeksi arvomme tuotevoittoja. Myös Sadan tallilaisten ystävät ovat tervetulleita ja voivat osallistua tuotearpajaisiin.

-------

Valentino esiteltiin 27.5. Hevosurheilussa. Toimittaja Satu Pitkänen kirjoitti jutun ja kuvasi Valtsun Valkealan treenimaastossa. Kiia luonnehti Valtsua kiltiksi, kuuliaiseksi ja hyväkäytöksiseksi oriiksi. Opetuslähtöön osallistutaan lähiaikoina ja tämän vuoden tavoitteista todettiin mm: "Tavoitteet ovat kimppaomistuksessa tärkeitä ja Sadan talli asettaa ne syksyisin vuosikokouksessa. Tämän vuoden tavoite on kilpailla Nuoret radalle -lähdöissä ja jos kaikki etenee hyvin, osallistutaan joulukuun alussa Baby Kriteriumiin."

-------

Kymenlaakson poniraviliigassa on kolmestakymmenestä osuudesta vapaana seitsemän. Osuuden hinta on sata euroa, lisäksi peritään kuukausimaksua kymmenen euroa, joka ei tule nousemaan, mutta saattaa puoliintua tai poistua kokonaan. Poniraviliigan "pikkuosakkaille" on luvassa raviradalla hoitopäiviä ym. mukavaa toimintaa. Osuus ravuriponista on mainio lahja esimerkiksi koulunsa päättäville tai hevosista kiinnostuneille lapsille, joilla ei ole mahdollisuutta saada kokonaan omaa ponia tai hevosta. Liigalle hankittavan ponin valmentaja on Nina Hänninen, joka on vuoden 2014 menestyksekkäin ponivalmentaja.

-------

Valentino käytettiin 7.5. kontrollitähystyksessä ja verikokeissa. Keuhkoputkissa oli nähtävissä hieman punoitusta, tästä syystä ei aivan täysillä vielä saa treenata, mutta rasitusta saa lisätä pikkuhiljaa. Verikokeiden tulokset olivat normaalit.

-------

Sadan Tallin osakas  Markku Pakkanen on valittu Kymenlaaksosta kansanedustajaksi. Onnittelut!

-------

Valentino ja Maritsa käytettiin klinikalla 16.4. tähystyksessä ja kummankin kurkunpäässä oli sanomista. Tästä syystä ne eivät palautuneet treenin jälkeen normaalisti eivätkä olleet hiitin aikana "omia itsejään". Ne saivat viikon lääkekuurin.  Toipumisesta tiedotetaan.
 

-------

Valtsun ja Maritsan oli tarkoitus startata 17.4. Nostalgiaraveissa, mutta asioihin tuli käänne. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä kumpikin hevonen oli hiitin jälkeen yskähdellyt ja niistä oli otettu tulehdusarvot, jotka olivat olleet  normaalit.
 
Maanantaina 6.4 hiitissä Maritsa meni ensimmäisen kierroksen  hyvin, mutta hyytyi toisella. Valtsu oli outo, se ei ollut normaali vireä ja siltä puuttuivat normaalit menohalut. Hiitin jälkeen se oli puhaltanut hyvin paljon.

Marko arvelee kummankin sairastuneen virukseen, jolta ovat koko talven välttyneet, mutta nyt se puhkesi ikävimpään mahdolliseen aikaan. Valmentajan mukaan kyse on vastaavasta sairastumisesta kuin ihmisen flunssasta. Kuitenkin ne tähystetään ensi viikolla ja saavat lääkityksen mikäli tarvetta on.

Joudumme kärsivällisesti odottelemaan toukokuun puoltaväliä, jolloin tämän hetken arvion mukaan  ne ovat kuntoutuneet ja voivat osallistua startteihin.

-------

Teijalle kiitos kuvista, jotka hän otti 18.3. (gallerian kuvat 122 - 139). Kuvasarja alkaa gallerian sivun 5 alariviltä.

-------

Valentinolla ajettiin kevään ensimmäinen ratahiitti 18.3. Se on erittäin hyvin kehittynyt ja ravinsa suorastaan silmiä hivelevä. Valmentaja päätti, että hän käyttää sitä nyt viikoittain radalla ja opetuslähtöön tähdätään 17.4. nostalgiaraveihin. Vauhtiensa puolesta opetuslähdön voisi ajaa vaikka heti, mutta koska kiirettä ei ole niin ajetaan sille  rutiineja ennen opetuslähtöä.

-------

Ystävänpäivänä 14.2.2015 hienoliikkeiset sisarukset Veli Valentino (3v) ja Donna Maritsa (4v) antoivat Kouvolan raviradalla juoksunäytteet. Ne olivat ilo lähes viidellekymmenelle silmäparille. Kuvagallerian sivulta neljä alkaen on Riston ottamia kuvia, jotka hän antoi käyttöömme. Kiitos niistä.

Lopussa on pari kuvaa Kirsistä ja Valentinosta, heidän välillään näyttää vallitsevan syvä ystävyys. Kirsi voitti "Valentinon matkassa" arvonnan ja hän kommentoi päiväänsä näin: "Minulla oli oikein mukava päivä Valtsun, Markon ja Kiian matkassa. Marko kertoi hevosen valmennuksesta, ruokinnasta ja ravivalmentajan työstä yleensä. Kiian kanssa keskustelimme enemmän Valtsun luonteesta ja käytöksestä. Kaikki näyttää hyvältä, hevonen sai pelkkiä kehuja." 

Kiia ja Marko poseeraavat myös, heidän välissään hyväkäytöksinen Valentino.

Kuten ajokuvista on nähtävissä on Valentinomme komea iso hevonen, se tuskin enää kasvaa korkeutta. Se vaikuttaa vanhemmalta kuin sen vuotta vanhempi sisar, joka on paljon sirompi, kuten tammalle sopiikin. Maritsan taipumus tanssahtelevaan käyntiin näkyy kuvissa.

Paalupaikalla lounastimme erinomaista kookoskanaa ja jälkiruokana oli ihanaa suklaa-vadelmamoussea. Tarjalle taas kerran kiitokset maistuvasta ateriasta. Tunnelma oli mukava ja lämminhenkinen, kiitos kaikille osallistujille siitä!

-------

Veli Valentino saapuu Kouvolan raviradalle Valentinon päivänä 14.2. ja antaa ajonäytteen klo 13 jälkeen sen turelaisen isosiskon Donna Maritsan kanssa. Lounaskahvila Paalupaikka tarjoaa kookoskana-buffalounaan hintaan 12 euroa.  Koska viime vuonna ajonäyte sai runsaasti osallistujia ja lounaalla oli ruuhkaa, päädyimme kahteen lounaskattaukseen klo 12:15 ja klo 13:15. Ilmoittautumiset lounaalle Annukalle  31.1. mennessä, ilmoittautumisen yhteydessä toivotaan tietoa kumpaan kattaukseen ensisijaisesti halutaan osallistua.

Päivän kunniaksi pyydetään tuomaan ystäviä mukaan tapahtumaan, että saadaan iloista meininkiä raviradalle!
 
Valentinon päivään liittyy arpajainen, jossa yksi osakas voittaa "Valentinon matkassa" tapahtuman. Eli hän saapuu klo 11 Toikkalaan ja avustaa Valentinon laittamisessa valmiiksi matkaan radalle (lähinnä hemmottelee). Voittaja matkaa kuljetusautossa radalle ja palaa takaisin Toikkalaan ajonäytteen ja hoitotoimien jälkeen. Tapahtumasta tehdään kuvasarja, jonka voittaja saa omakseen. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä haluatko osallistua arvontaa. Arvontaan voivat osallistua vain Sadan tallin jäsenet.
 
Klo 14 alkaen on mahdollisuus seurata Seinäjoen T76 raveja ravintolakatsomon ylätasanteella. Tarjolla on mukavaa seuraa ja omaksutanteisia juomia.

TERVETULOA!

-------

-------

Valentinon kontrolliverikokeet osoittivat 12.11.2014 lääkkeen purreen hyvin, arvot ovat siis normaalit. Sillä pidetään kaksi viikkoa kävelytreeniä, jonka jälkeen palataan normaaliin.

-------

Syyskokous pidettiin 3.11. Lounaskahvila Paalupaikassa, kokouksessa käsiteltiin mm:

Valentinon kuulumiset

Valentino saapui kesälomalta maatilatallille Toikkalaan 21.9. Se on sopeutunut uuteen talliinsa hyvin ja aloittanut peruskuntovalmennuksen, joka sisältää neljästi viikossa kymmenen kilometrin lenkin. Lenkin aikana kävellään ja hölkätään. Kun Valentino kääntyy kolmevuotiaaksi, lisätään treeniin vastuskärryajoa.

Valentino on varhainen varsa, lihaksikas ja kookas, sen säkäkorkeus on n 160 ja arvattavasti se ei enää kasva. Kooltaan se on ihanteellinen ravuriksi. Valentinon koko hämää, sitä erehtyy helposti luulemaan vanhemmaksi kuin se on. Mikäli kehitys jatkuu tällaisena, niin on mahdollista, että sillä ajetaan jo vuoden 2015 syksyllä muutama kilpailu, esimerkiksi baby kriterium on mahdollinen. Valmentaja perii 15 % palkintosummasta. Mikäli kuski ja valmentaja ovat eri henkilöitä, jakavat he prosentit keskenään sopimallaan tavalla.

Kaikki on mennyt mukavasti, mutta se poti korkean kuumeen ja oli vielä kokouspäivänä antibioottikuurilla. Kontrolliverikokeet otetaan 12.11, koska kyseessä on bakteerin aiheuttama tulehdus, on lääkkeiden hoitovaste hyvä ja syytä huoleen ei ole. Opetuslähtöä ei kuitenkaan ajeta tänä vuonna vaan vuoden 2015 keväällä.

Valentino on jo alkanut ymmärtää ”tyttöjen päälle”, mutta kovin orimainen se ei ole, ihmiselle se on erittäin nöyrä ja yhteistyöhaluinen.

Valentinon erinomainen ominaisuus on se, että sille ravi on luontainen askellaji eikä sitä ole tarvinnut opettaa ravaamaan. Se myös pitää juoksemisesta ja on aina valmis työhön.

  
Sadan Tallin talous

Taloudellinen tilanne on hyvä, rahaa ei ole kerätty liikaa eikä liian vähän. Kun kuluvaan vuoteen kohdistuvat kulut ovat maksettu jää tallille pari kolmesataa euroa rahaa. Rahat pidetään ”pesämunana”, eikä niitä hyvitetä tulevan vuoden maksuissa.

Päätettiin, että kirjanpitäjää ei vielä valita, koska muita tuloja ei ole kuin hoitovastikkeet. Päätettiin, että kimpanvetäjä laatii tammikuussa yksinkertaisen tilinpäätöksen, jonka pöytäkirjantarkistajiksi valitut tarkistavat tositteiden mukaiseksi.

Osaomistaja jolla on viisi osuutta, joutuu luopumaan kolmesta osuudestaan muuttuneen elämäntilanteensa vuoksi.  Syyskokous päätti osuuden hinnaksi 250 euroa kappale. Sadan Tallin osakkailla on etuosto-oikeus.  Mikäli osakas on halukas käyttämään etuosto-oikeuttaan, on hänen ilmoitettava siitä 30.11. mennessä kimpanvetäjälle. Mikäli osakkaita ilmoittautuu käyttämään etuosto-oikeuttaan enemmän kuin kolme, ratkaisee arpa keiden omistukseen osuudet tulevat. Osuuksien vapautumisesta ilmoitettiin heti 4.11. verkkosivuilla. Kauppojen tapahduttua peritään 110 euroa per osuus kattamaan kuluvan vuoden rästissä olevan hoitovastikkeen. Mikäli ostaja on Sadan Tallin ulkopuolinen, peritään 10 euroa per osuus kattamaan osakasrekisterin uusimisen ja ilmoitukset Suomen Hippokseen. Loput kauppasummasta kuuluvat luonnollisesti myyjälle.

Ennakkomaksulliset kilpailut: Valentino on kokonaan maksettu Kriteriumiin, Derbyyn ja Suur-Hollolaan. Valmentajan suosituksesta sitä aletaan maksaa Satakunta-ajoon.

-------

Osaomistaja, jolla on viisi osuutta, joutuu luopumaan kolmesta osuudestaan muuttuneen elämäntilanteensa vuoksi. Syyskokous päätti 3.11 osuuden hinnan olevan 250 euroa kappale. Myyntihinnasta pidätetään Sadan Tallille 110 euroa per osuus kattamaan kuluvan vuoden rästissä olevat hoitovastikkeet. Mikäli ostaja on Sadan Tallin ulkopuolelta, ns. Uusi osakas, peritään myös 10 euroa per osuus kattamaan toimistokuluja (osakasrekisterin täydennys, ilmoitukset Suomen Hippokseen). Loput kauppasummasta kuuluvat luonnollisesti myyjälle. Sadan Tallin osakkailla on etuosto-oikeus vapautuviin osuuksiin. Halukkuus käyttää etuosto-oikeutta on ilmoitettava 30.11.2014 mennessä kimpanvetäjälle. Mikäli etuosto-oikeutta haluaa käyttää useampi kuin kolme osakasta ratkaisee arpa sen, keiden omistukseen osuudet tulevat.

-------

Valentino sairasti lokakuun lopussa korkeaa kuumetta, joka väistyi nopeasti, mutta 29. päivä alkoi taas kuumeilla lievästi. Siltä otettiin verikokeet, joista ilmeni bakteeritulehdus, jota hoidetaan lääkekuurilla. Sille kirjoitettiin kahden viikon sairausloma, jonka jälkeen uudet verikokeet. Niiden tulokset määräävät jatkon. Tällaiset tulehdukset kelien kääntyessä eivät ole vaarallisia, joten syytä suurempaan huoleen ei  ole.

-------

Sadan Tallin syyskokous pidetään 3.11. klo 17.30 alkaen lounaskahvila Paalupaikassa, Kouvolan raviradan varikolla. Kokouksen järjestäytymisen jälkeen Veli Valentinon valmentaja Marko Heikari kertoo hevosen tilanteesta ja valmennuksesta. TERVETULOA!

-------

Sääennusteessa on arvioitu kelien kääntyvän 21.9 illalla sateisiksi ja tuulisiksi sekä lämpötilan menevän öisin pakkasen puolelle, tästä syystä poijat haetaan laitumelta periaatteella yksi tie, kaksi asiaa. Nimittäin Marko on Mikkelin raveissa yhden hevosen kanssa ja menee sieltä noukkimaan pojat kyytiinsä. Pulskat pojat sieltä kotiutuvat!

Valentinomme valmennukseen tulee uusi vaihe, se jää Markon kotitallille, siellä on erinomaiset harjumaastot ja rauhallisia mäkisiä metsäteitä sekä Markon laittama hiittisuora. Peruskunnon ajaminen maastossa kestää keväälle 2015 saakka.

-------

Sadan tallilainen Tappi Hoikka kävi noutamassa Valentinon turonmyrskyläisen pikkusiskon laitumelta ja totesi Valentinomme miehistyneen. Sen laidunkausi jatkuu, mutta Vippe on varautunut tarjoamaan myös täysihoitotallin palvelut mikäli kelit muuttuvat äkisti. Valmentaja ei ole kiirehtinyt sen noutoa, koska totesi, että se ehtii työtä vielä tehdä, antaa nyt nauttia viimeisestä lapsuuden kesästä. 

-------

Valentinon valmentaja Marko Heikari oli Ypäjän huutokaupassa ostamassa liigavarsaa Kouvolaan. Oikein hienorakenteinen tammavarsa tuli Kouvolan raviliigan omistukseen. 

DespinaDespina

Osuuksia on vielä vapaana ja ravirata kutsuu Sadan Tallilaisia myös liigavarsan osa-omistajiksi. Alla olevasta esitteestä tarkempia tietoja.

 

 

 -------

Sirkka ja Manu kävivät Valtsua moikkaamassa laitumella ja antoivat Sirkan ottamia kuvia galleriaan (kuvat 95 - 98). Niistä kiitos.

-------

Valentinon emän kuulumisia on kyselty paljon. Se voi hyvin ja laiduntaa tämän kesän Valkealassa. Sen kanssa on aloitettu aivan uusi elämänvaihe. Tästä kuva alla. Emää on kutsuttu jo 11 vuotta Prinsesaksi, sen nimen se tunnistaa aina ja kuninkaallinen on kyllä käyntinsäkin!

Prinsessan uusi elämänvaihePrinsessan uusi elämänvaihe

-------

Valtsun kesäemännältä tuli tekstiviesti 16.7:

Sateenkaaren päässä on kultaa, nyt se pää on Valentinon laitumella!

-------

Valtsun kesäemäntä Vippe kertoi 23.6. kummankin pojan jo hieman lihoneen laitumella. Kesälomastaan nauttien ne viettävät aikansa painien, syöden ja nukkuen. Niillä on lokoisat olot kun paarmat eivät ole kiusaamassa, joten viileä sää ei Valentinoamme haittaa laisinkaan.

-------

Annukka kertoo Veli Valentinon vanhimman sisaren kuulumisia:

Valtsun täyssisar Donna Merliina loukkasi etujalan jänteen maaliskuussa, vaurio oli vakava ja toipumisajaksi arvioitiin 6 - 12kk. Alkujärkytyksestä kun toivuttiin, käynnistettiin massiivinen hoito ravimaailmassa vielä huonosti tunnetuin menetelmin.

Sisäisesti sille annettiin homeopaattista tapaturmien hoitoon tarkoitettua mikstuuraa, Aloe Vera -geelijuomaa ja laadukkaita probiootteja vastustuskykyä kasvattamaan. Ulkoisesti vaurioaluetta hoidettiin Aloe Vera Emergency Sprayllä a Aloe Vera Msm -geelivoiteella, joka ehkäisee arpikudoksen syntymistä. Bemer-terapiaa se sai vaurioalueelle aluksi kolme kertaa päivässä ja sen jälkeen kaksi kertaa päivässä.

Jo neljässä viikossa tapahtui huomattavaa paranemista ja vaurioalue oli alkanut täyttyä ehjällä kudoksella, arpikudosta ei ollut havaittavissa. Bemer-hoitoa jatkettiin kaksi kertaa päivässä, Msm-geeliä ja -suihketta annettiin ennen Bemer terapiaa. Kahdeksan viikon kuluttua vaurioalue oli hyvin täyttynyt terveellä kudoksella. Ulkoisia hoitoja jatkettiin. Bemerillä sitä hoidettiin noin kahdeksan kertaa viikossa. Kolmen kuukauden jälkeen vaurioalue oli enää hyvin heikosti nähtävissä.

Kiian kova työ palkittiin uskomattoman hienoin tuloksin. Tämän lisäksi Kiia on vienyt Merliinaa  toukokuusta lähtien järveen kahlaustreeniin, Juhannusaattona olimme katsomassa kuinka harjoittelu sujuu, ja voi ilomme määrää: Merliina nauttii aivan valtavasti ja aina iloinen Kiia silminnähden nauttii, kun hevosella on asiat hyvin. Tuli mukava juhannustunnelma, kiitos Kiian ja Merliinan. Kärryvalmennus jatkuu juhannuksen jälkeen.

Galleriassa on kuvia nähtävillä Merliinan kahlaustreenistä, jonka Kiia ohjaa selästä.

-------

Valentino ja sen apassilainen 2v laidunkaveri vietiin laitumelle 13.6. Kesäemäntä kertoi niiden kotiutuneen hyvin ja nopeasti. Ensimmäisenä yönä hän oli hiiviskellyt katsomaan kuinka pojat selviävät ja hyvältä näytti. Taisivat syödä läpi yön, kun aamulla makasivat aidan vieressä pitkin pituuttaan eivätkä jaksaneet nousta jalkeille emäntää tervehtimään. Kuvia laitumelta luvassa myöhemmin. 

-------

Osaomistajat Pirjo ja Risto kävivät Valentinoa moikkaamassa tyttärenpoikiensa Elias 8v ja Milo 6v kanssa, jotka ovat myös osa-omistajia. Pojat innoittivat Valtsun esittämään ravia ja piehtarointia, paraatikäyntiä ja kaikkein veikeintä herkun pyytämistä. Risto sai napsittua monta hyvää kuvaa ja antoi niitä käyttöömme. Ne ovat nyt kuvagalleriassa. Kiitos niistä.
 
-------
 
Valtsun hoitaja Henna kertoili, että Valentinolle oli ajonäytöksen yleisö todella mieluista, kun sitä lähdettiin ajamaan seuraavan kerran oli se oikein etsiskellyt katseellaan yleisöä! Hyvä merkki ravikilpailuja ajatellen.

-------

Laidunkaveri on löytynyt ja pojat viedään laiduntamaan viikolla 24. Kesäemäntä Vippe odottaa suosikkipoikansa saapumista. Laidun on luksusta, se kumpuilee ja on todella tilava kahdelle oripojalle. Laidun viettää lammen rantaan, jossa perheellä on rantasauna, siinä hepat saavat osallistua saunareissuihin yleisönä. Vippe tarkistaa vedet useaan kertaan päivässä, aamuisin hepat saavat kivennäiset ja mikäli rajuilma on tiedossa, otetaan pojat talliin suojaan. Valtsulla on siten luvassa mahtava kesä, ja jos kaikki hyvin menee, sen seuraava vapaa kesä on vasta kun ravurin ikä päättyy, joten tämä luksus sille nyt sallitaan!

-------

"Valtsu" Valentinomme on edelleenkin edistynyt valmentajansa sanojen mukaan ikäisekseen erittäin hyvin. Sitä ei voi kuin kehua. Ne ovat isoja sanoja!
 
Tämä kesä on viimeinen laidunkesä sen ravurin iän aikana (jos kaikki hyvin menee). Sitä ei laiteta suurille laitumelle monestakin syystä, tärkein niistä on se, ettei sen haluta saavan vaurioita, kun on aikamoisen innokas poika kisaamaan toisten kanssa, iso lauma voisi koitua sille harmiksi. Sille olisi luvassa tuttu laidun, tutussa pihapiirissä Mikkelissä, mutta toistaiseksi  (22.5.) emme ole löytäneet laidunkaveria. Valmentaja, Vippe ja Tappi kyselevät tuttaviltaan ja pidetään peukkuja, että ainakin yksi kaveri löytyisi!

-------
 
Myös osaomistaja Auli antoi ottamiaan kuvia sivuille. Kiitos niistä!
 
--------
 
Kimppalaisia pyydetään suunnittelemaan tallillemme logon. Syyskokouksessa voimme valita logon/ logot.

--------

Aurinkoisena sunnuntaina 27.4 Valentino ja sisarensa Maritsa antoivat juoksunäytteet Kouvolan raviradalla ja niitä saapui katsomaan kuutisenkymmentä henkilöä. Kumpikin varsa esiintyi mallikelpoisesti ja ne olivat ihmeen rauhallisia vaikka kannustusjoukko oli suuri.  Valentinon osaomistaja Raimo antoi käyttöömme muutaman kuvan, jotka hän radalta otti. Ne ovat esillä kuvagalleriassa. Ajonäytöksen jälkeen siirryimme ruokailemaan Paalupaikalle, joka täyttyi iloisista ihmisistä ja vilkkaasta puheensorinasta. Tarja sai paljon kiitoksia herkullisesta ateriasta, eikä syyttä! Marko kertoi valmennuksesta ja muutama kimppalainen seurasi varsojen hoitoa sekä ennen ajoja että ajojen jälkeen. Mielenkiintoa oli siten kiitettävästi. Paljot kiitokset läsnä olleille, päivästä tuli mukava ja antoisa. 

--------

Tervetuloa sunnuntaina 27.4 klo 12 Kouvolan raviradalle seuraamaan Veli Valentinon ajoa! Lounaskahvila Paalupaikalla "Kukkoa viinissä" buffapöytä hintaan 10,-/hlö. Lounastamaan saapuvia pyydetään ilmoittautumaan Annukalle torstaihin 17.4.2014 mennessä. 

--------

 Valentinolla ajetaan 3 - 4 kertaa viikossa noin kuusi kilometria. Se tykkää lähteä ajoon ja on kerrassaan hyvin oppinut. Sen rakenne alkaa muistuttaa "urheiluhevosta" ja jalat ovat kovin pitkät ja vahvat. Valmentaja on tyytyväinen sen jatkuvaan kehitykseen.

Valentinolla ajetaan 3-4- kertaa viikossa noin kuusi kilometria. Se tykkää lähteä ajoon ja on kerrassaan hyvin oppinut. Sen rakenne alkaa muistuttaa "urheiluhevosta" ja jalat ovat kovin pitkät ja vahvat. Valmentaja on tyytyväinen sen jatkuvaan kehitykseen.Valentinolla ajetaan 3-4- kertaa viikossa noin kuusi kilometria. Se tykkää lähteä ajoon ja on kerrassaan hyvin oppinut. Sen rakenne alkaa muistuttaa "urheiluhevosta" ja jalat ovat kovin pitkät ja vahvat. Valmentaja on tyytyväinen sen jatkuvaan kehitykseen.

 

                            Kymen-Karjalan Hevosenomistajat ry kutsuu Sadan Tallilaisia Elitloppet matkalle

Kymen-Karjalan Hevosenomistajat ry kutsuu Sadan Tallilaisia Elitloppet matkalleKymen-Karjalan Hevosenomistajat ry kutsuu Sadan Tallilaisia Elitloppet matkalle

Kymen-Karjalan Hevosenomistajat ry kutsuu Sadan Tallilaisia Elitloppet matkalleKymen-Karjalan Hevosenomistajat ry kutsuu Sadan Tallilaisia Elitloppet matkalle

 

                                     Valmentaja Marko Heikari on tyytyväinen Veli Valentinon kehitykseen

  

                                                        Valentino on maksettu vuoden 2017 Derbyyn

Valentino on maksettu vuoden 2017 DerbyynValentino on maksettu vuoden 2017 Derbyyn

Valentino on maksettu vuoden 2017 DerbyynValentino on maksettu vuoden 2017 Derbyyn

 

                     Nostalgiaravit saivat tänä vuonna yleisöennätyksensä ja meillä kaikilla oli niin mukavaa!

Nostalgiaraveissa Sadan Talli on ollut hankkimassa yhteistyökumppaneita.   Tervetuloa viettämään hauskaa ravi-iltaa ja viihtymään ravitansseissa.
Nostalgiaraveissa Sadan Talli on ollut hankkimassa yhteistyökumppaneita. Tervetuloa viettämään hauskaa ravi-iltaa ja viihtymään ravitansseissa.

 

16.2. 2014 sai kimppamme viimeisen osakkaan. Yhteensä meitä nyt on 62 osakasta, joilla on osuuksia  20, 10, 5, 3, 2 ja suurimmalla osalla yksi osuus.

---------------------

Kymen-Karjalan Hevosenomistajat Ry:n ja Sadan tallin kanssa järjestetyt illanistujaiset  Valentinon päivänä 14.2. 2014 onnistuivat oikein mukavasti. Tunnelma oli rento ja lämmin. Paikalla oli neljäkymmentä henkilöä ja jatkoille jaksoi vielä parikymmentä.
 
Polven Juustolassa Noora Leivo esitteli laadukkaita Aloe Vera tuotteita ja niiden käyttöä hevosenhoidossa. Oli mielenkiintoista ja paljon uutta opittavaa. Siksipä jatkoa seuraa 25.4. Kouvolan varsanäyttelyn yhteydessä. Tilaisuudessa myytyjen tuotteiden myyntikate lahjoitettiin Sadan Tallille ja voimme näin ollen hankkia Veli Valentinon hyvinvointia tukemaan Aloe Vera tuotteita!
 
Illanistujaisistamme uutisoi Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat ja Etelä Saimaa otsikolla: "Haaveena Suomen paras kimppa." Satu Pitkänen kirjoitti muun muassa seuraavasti:

"Suomenhevosorin omistamia kimppoja on niukalti. Valentinon kimppa jatkuu aina sen seitsnvuotiskaudelle asti. Osaomistajia on Rovaniemeltä New Yorkiin", kertoo kimpanvetäjä. Sadasta osuudesta muodostuva Sadan Talli on järjestänyt ahkerasti tapahtumia osakkailleen. Valentinon päivän kunniaksi 40 kimppalaista tapasi Polven juustolassa, joka myös kuuluu hevosen omistajiin. Sadan Tallin osakkaat Tarja ja Heikki kertoivat: "Joulun alla kävimme pikkujopuluraveissa, jolloin pääsimme katsomaan hevostamme tallille, seuraavat tapaaminen on 7. maaliskuuta Kouvolan Nostalgiaraveissa." Uutinen päättyy kimpan vetäjän lauseeseen: "Kyllä minulla on  sellainen ajatus, että tämä olisi Suomen paras kimppa!"
 
Toimittaja valokuvaaja Satu Pitkänen luovutti kimpallemme korvauksetta ottamansa hienot kuvat Valentinosta. Tästä hänelle suurkiitos.

---------------------

Sadan Tallin syyskokous pidettiin 23.11. klo 14. lounasravintola Paalupaikassa. Kimpan vetäjänä jatkaa ensi vuonna Annukka Merikallio (annukka.merikallio(at)pp.inet.fi)

Ennakkomaksullisista kilpailuista keskusteltiin jonkin verran, mutta koska asia on monelle täysin uusi, on alle lisätty nelivuotiskauden tärkeimmän kilpailun Kriteriumin tiedote sääntöineen. Veli Valentino maksetaan kyseiseen kilpailuun.

Veli Valentinon vakuutuksesta keskusteltiin. Se on sekä henkivakuutettu että sairauskuluvakuutettu. Vakuutuksen yksityiskohdista kerrotaan myöhemmin.

Osuuksia on vielä vapaana 23 kpl ja osakkaita on nyt 46, osuuksia on joillakin 15, 10, 5 tai 2 kpl ja suurimmalla osalla on yksi osuus.

Kymi-Karjalan hevosenomistajat ry:n toimintaa esitteli Sanna Liiri. Sanna työskentelee Kouvolan raviradan toimistossa ja häneltä voi tiedustella Hevosenomistajiin liittymisestä tarkemmin. Jäsenmaksu ensi vuonna on 39,- ja se sisältää kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Hevosenomistaja-lehden sekä jäsenkortilla pääsee ilmaiseksi lähes kaikkiin tavallisiin raveihin, ja joihinkin suurtapahtumiin saa jäsenkortilla alennuksen (esim KymiGP). Jokaisen Sadan tallin osakkaan on mahdollista liittyä Hevosenomistajiin.

sanna.liiri(at)kk-hevosenomistajat.fi

 


 

  

---------------------

Sadan Tallista tehtiin lyhyt ohjelma paikalliselle Yle:n kanavalle. Se tuli ulos 14.10. Valentinomme hirnahti mikkiin kuin haastatteluun osallistuen. Komentit ohjelmasta ovat tervetulleita.

---------------------

Osuuksia on varattu 17.9 jo n. 70 kpl, joten Sadan Talli kimpan toteutuminen on nyt varmistunut! Talli rekisteröidään Veli Valentinon omistajaksi Suomen Hippos Ry:ssä syyskuun aikana. Vielä on vapaana n. 30 osuutta, joita voi tiedustella Annukka Merikalliolta: annukka.merikallio(at)pp.inet.fi.

HUOMIO: Yritysosakkailta pyydämme logoja sekä kahden - kolmen  lauseen yritysesittelyn ja linkin yrityksen kotisivuille. Siten Sadan Tallilaiset saavat tiedon osakkaiden palveluista.

 --------------------- 

Kouvolan ravirata esitteli 25.8.2013 saneerattuja tallitiloja. Myös Veli Valentino oli tavattavaissa ja monet osakkaat, niin uudet kuin jo aiemmin liittyneet tapasivat sen ensimmäisen kerran. Valentino oli tilaisuudesta hieman hämillään, monet rapsuttajat ja useat herkut saivat sen pään pyörälle. Nokkelana veijarina se osasi kyllä hyödyntää tilaisuutta maksimoimalla saamansa hemmottelun.
Ekowine lahjoitti raveissa pidettyihin arpajaisiin pullon pirskahtelevaa ja Sadan Talli lahjoitti arvontaan Pipsa Hurmerinnan kirjoittaman ja Nina Merikallion kuvaaman keittokirjan.

 --------------------- 

Kouvolan raveissa 1.8.2013 Sadan Tallin yritysosakkaat Ekowine  ja Polven Juustola  esittelivät toimintaansa ja tuotteitaan. 

Raviyleisöltä saimme runsaasti positiivista palautetta, muutamia kommentteja: ”Ainutlaatuista, ei tällaista ole kukaan ennen järjestänyt.” ” Hieno homma, laatuviinejä ja juustoja raveissa, kiitos!” ”Tämä on ihanaa, tehkää toistekin!”  

Kymen-Karjalan Hevosenomistajat ry kutsuu Sadan Tallilaisia Elitloppet matkalleKymen-Karjalan Hevosenomistajat ry kutsuu Sadan Tallilaisia Elitloppet matkalle